Ψυχαγωγία

«Έλα Κοντά» στο Φόδελε & θα μάθεις τα πάντα για το χωριό!

Αυτή την Κυριακή στις 17:55 θα απολαύσετε το δεύτερο μέρος της εκπομπής «Έλα Κοντά» με τίτλο «Φόδελε η πορτοκαλένια»!

Η Αναστασία Μπιτζιλέου φιλοξενήθηκε σε ένα λατρεμένο τόπο, το Φόδελε, όπου σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε πολλά και διαφορετικά θέματα που όλα έχουν αξιόλογη σημασία για το χωριό! 

Ο Ανδρέας Κοκκινάκης μας ξεναγεί στο μουσείο του El Greco, ενώ η Ελένη Αυγουστάκη μας  αναλύει την προσωπικότητα του διάσημου καλλιτέχνη.

Η Κατερίνα Μακρυδάκη μας παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές αλλά και τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να πάρουμε μια ηχηρή γεύση από το χωριό!

Ο Κωστής Μακρυδάκης μας λύνει όλες τις απορίες μας για τα τοπικά προϊόντα αλλά και τις παραδοσιακές καλλιέργειες του χωριού, μας απαντά στην ερώτηση: γιατί το πορτοκάλι του Φόδελε είναι τόσο ξεχωριστό;

Ο Φακουκάκης Μανόλης μας μιλά για ένα επάγγελμα προς εξαφάνιση, μιας και το κάρβουνο ήταν οικογενειακή υπόθεση!

Η κ. Νίκη Φακουκάκη και η κ. Κατίνα Μακρυδάκη μας παρουσιάζουν την τέχνη του «μακραμέ» μια τέχνη με βαθιά ιστορία για το χωριό καθώς έχει μεγαλώσει γενεές και γενεές,  θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σήμα κατατεθέν για το Φόδελε μιας και μπαίνοντας στην πλατεία του χωριού, θα παρακολουθήσετε τις κυρίες να κάνουν «μακραμέ» !

Ο παππούς Μιχάλης Μαρής μας δείχνει ένα κειμήλιο της οικογένειας του 250 ετών! Έναν παλιό ελαιόμυλο στον οποίο άλεθαν τις ελιές και έβγαζαν το λάδι ,αλλά και την εμπειρία που είχε με τους Γερμανούς όταν ήταν 15 χρονών  στην Κατοχή της Κρήτης!

Η γιαγιά  Βάσω Κοκκινάκη μας τηγανίζει «καλιτσούνια» με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως δηλαδή τα έκανε η μητέρα της!

Το γλέντι συνεχίζεται λοιπόν με τα συγκροτήματα του Γ. Παντέρη, Δ. Μακρυδάκη αλλά και  Σ. Παπουτσάκη για όλους εσάς.

Μην χάσετε το δεύτερο μέρος της εκπομπής «Φόδελε η πορτοκαλένια» με την Αναστασία Μπιτζιλέου!

 

Σχόλια