«Έλα κοντά» στο Βενεράτο: Τόπος να δεις, τρόπος να ζεις!

Life
«Έλα κοντά» στο Βενεράτο: Τόπος να δεις, τρόπος να ζεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βενεράτο, τόπος να δεις… τρόπος να ζεις» είναι η έκφραση που χαρακτηρίζει το πανέμορφο χωριό που δικαίως επιλέχτηκε ως τόπος παραθερισμού από τους Βενετσιάνους ευγενείς!

Η Αναστασία Μπιτζιλέου με τους συνεργάτες της είχαν τη χαρά να φιλοξενηθούν από ένα προικισμένο τόπο πλούσιο σε πολιτισμική κληρονομιά, αλλά και απαράμιλλη φυσική ομορφιά!

Στο φαράγγι του Αγίου Φανουρίου έγινε μια αξέχαστη γιορτή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου. Εκεί, μέσα στην άγρια φύση ξεπροβάλλει ο ναΐσκος του Αγίου Φανουρίου όπου ο Παπαγησίλαος Ζευγαδάκης μας μίλησε για τα θαύματα του Αγίου, αλλά και μας εξήγησε το φαινόμενο πώς ο ναΐσκος ακουμπά τον βράχο.

Ο  Στέφανος Γρατσέας με τον Γιάννη Ψαλιδάκη μας ξεναγήσαν στην ιστορία και στους ιερούς χώρους της περιοχής που έχουν ιδιαίτερη λατρευτική αξία. Η Ηγουμένη Γερόντισσα Θεοτίμη μάς μίλησε σε μια από τις αρχαιότερες μονές της Κρήτης, τη γυναικεία Μονή της Παναγίας Παλιανής, αλλά και για το σήμα κατατεθέν της Μονής Παλιανής που δεν είναι άλλο από την Ιερή Μυρτιά. Πρόκειται για ένα αιωνόβιο δέντρο μοναδικό στον κόσμο, όπου μέσα στον περιπλεγμένο κορμό της Αγίας Μυρτιάς πιστεύεται ότι είναι κρυμμένη η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ευάγγελος Μαραγκάκης» με την Άννα Μαυρομάτη (σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας) μάς μιλήσανε για τις εκδηλώσεις - δράσεις τους, για το διεθνές συμπόσιο γλυπτικής αλλά και για τις θεατρικές τους παραστάσεις.  

Ο Γιώργος Ξενάκης περιέγραψε τα τοπικά προϊόντα του χωριού.

Οι Γυναίκες του Συλλόγου Παλιανής μας παρουσίασαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και ένα πλούσιο κρητικό τραπέζι με την Κατερίνα Παπαδάκη η οποία μας το περιέγραψε.

Την Κυριακή θα δείτε το δεύτερο μέρος της υπέροχης γιορτής, με τη Μαρίκα Βαρούχα και την Αργυρή Καρδάση να μας φτιάχνουν σύγκλινα με αυγά και  μπουμπουριστούς χοχλιούς.

Ο Στέλιος Δελλατόλας θα μας μιλήσει για την παιδεία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Βενεράτου. Ο Μανόλης και ο Γιώργης φτιάχνουν αντικριστό αρνί και μας εξηγούν τα μυστικά ψησίματος του…

Οι μουσικοί Μιχάλης Ξενάκης και Γιώργος Σακαλάκης που κατάγονται από το Βενεράτο με τα συγκροτήματα τους μας διασκεδάζουν, ενώ έκπληξη προκαλεί ο χορός των μελών του πολιτιστικού συλλόγου.

Οι  μικροί χορευτές από το συγκρότημα «Δαίδαλος» χορεύουν ξεχασμένους χορούς της Κρήτης μέσα σε ένα γραφικό τοπίο. Μια  εκπομπή γιορτή για τον πολιτισμό και την Κρήτη μας έρχεται στην KΡΗΤΗ ΤV!

Μην χάσετε το δεύτερο μέρος της εκπομπής αυτή την Κυριακή στην ΚΡΗΤΗ ΤV στις 17:55!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News