«Έλα Κοντά» για ένα σεργιάνι στον Άγιο Βασίλειο

Life
«Έλα Κοντά» για ένα σεργιάνι στον Άγιο Βασίλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Βασιλείου υποδέχεται την Αναστασία Μπιτζιλέου για να δημιουργήσουν την πιο ζεστή παρέα για όλους εσάς!

Ένα φιλόξενο χωριό που αξίζει να το γνωρίσετε μιας και οι ΑγιοΒασιλιώτες μιλάνε για τον τόπο και την ιστορία τους.

Μια θαυμάσια κατάφυτη διαδρομή μας περιμένει με την μοναχή «Φιλοθέη» να μας ξεναγεί στο μοναστήρι της Παναγίας «Σπηλιώτισσας».

Η γιαγιά Ευγενία μας μεταφέρει σε άλλες εποχές και μας μιλά για την καλλιέργεια του μεταξιού στο χωριό.

Επισκεπτόμαστε το Κηροπλαστείο της Ελισάβετ, το τσαγκαράδικο του Μανόλη αλλά και το  ραφτάδικο του χωριού, όπως επίσης και το εργαστήρι του Βασίλη που μεταμορφώνει την πέτρα σε έργο τέχνης !

Θαυμάζουμε την μοναδική έκθεση υφαντών άλλα και παλιών επίπλων που στήθηκε  στην αίθουσα του Συλλόγου για τα μάτια σας μόνο!

Ο Νίκος Χατζηδάκης μας ενημερώνει για την ιστορία των παππούδων του που συμμετείχαν στην Μάχη της Κρήτης αλλά και στο Μακεδονικό Αγώνα.

Η πρόεδρος του συνεταιρισμού γυναικών Χρυσούλα Δρετάκη μας φτιάχνει ανεβατό καλιτσούνι και μας ενημερώνει για το κρητικό παραδοσιακό εφτάζυμο με «κουνενό». 

Σοφά λόγια θα ακουστούν από τον υπερήλικα «μπαρμπαΝίκο» που μας δίνει πολύτιμες  συμβουλές, αλλά και ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του!

Οι γυναίκες του χωριού έχουν ετοιμάσει ένα γνήσιο κρητικό τραπέζι που τα έχει όλα, ενώ η γιορτή πλαισιώνεται από το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Αλεξάκη με τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου, τέλος ο  Μαρίνος Βογιατζάκης με τον φωτογραφικό του φακό αποθανατίζει τις πιο δυνατές στιγμές του χωριού δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αρχείο.

Την Κυριακή στις 18:30 έχουμε γιορτή στην ΚΡΗΤΗ TV και σας περιμένουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News