Ψυχαγωγία

Συγκλονίζει το «Jane» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης πρόκειται να προβληθεί το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Jane» του National Geographic.

Το ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο.

Υπόθεση

Τη δεκαετία του 1960, το National Geographic έστειλε τον Hugo Van Lawick στην Τανζανία για να καταγράψει την πρωτοποριακή δουλειά της πρωτευοντολόγου και πρέσβειρας ειρήνης του Ο.Η.Ε, Δρος Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall) με τους χιμπατζήδες. Η ιστορία της Δρ. Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall),αποτυπώνεται στο ντοκιμαντέρ του National Geographic,«JANE». Το πολυβραβευμένο και καθηλωτικό ντοκιμαντέρ «JANE», θα προβληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το National Geographic και το Jane Goodall’s R&S Greece. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό.

Οι ανακαλύψεις της Δρ. Τζέιν Γκούντολ (Dr. JaneGoodall), τάραξαν τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε  το ανθρώπινο είδος. Υπό την σκηνοθεσία του Brett Morgen και με μουσική επένδυση του φημισμένου Philip Glass, το πολυβραβευμένο  ντοκιμαντέρ «JANE», περιλαμβάνει αποσπάσματα αποκλειστικού footage 140 ωρών που συγκεντρώθηκε από τον Hugo Van Lawick σε φιλμ 16 χιλιοστών.

Η Δρ Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall), ως μία από τις σημαντικότερες επιστήμονες του 20ου αιώνα, έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνία του πλανήτη καθώς συνεχίζει να ταξιδεύει 300 ημέρες το χρόνο μεταφέροντας ελπίδα μέσω των διαλέξεων της.

Την προβολή θα εισηγηθούν ο Δρ. Μωϋσής Μυλωνάς, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας-Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Άννα Κατωγυρίτη, γενική διευθύντρια και συν-ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Jane Goodall’s R&S Greece- επίσημου γραφείου της Δρ. Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα. Μετά την προβολή της ταινίας θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις.

Η προβολή συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Νational Geographic και το Jane Goodall’s R&S Greece.

Το ντοκιμαντέρ «JANE» έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 21.00 αποκλειστικά στο National Geographic, ενώ θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή 22 Απριλίου στις 18.35.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova και Vodafone TV.

 

 

Σχόλια