Ψυχαγωγία

Συναυλία

Ήχοι κιθάρας "μαγεύουν" την Κρήτη

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 12:00 πμ, Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης"

Το μεγαλύτερο καθαριστικό φεστιβάλ της Μεσογείου, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, που διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου στο Ηράκλειο, με ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις και διαγωνισμούς.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο “θρύλος” της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης” (η οποία συμπεριλαμβάνεται στο 3ο Φεστιβάλ “Τέχνη Καθ’ Οδόν”) και θα εμφανιστούν η Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη (πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), Γιώργο Γκόλγκαρη, Μιχάλη Σουρβίνο και Μαίρη Νικολάου, καθώς επίσης το διάσημο “Magico Guitar Trio” με τους Μαρία Βουτσινά, Γιώργο Γιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Σμόνο. Μαζί τους συμπράττουν οι καταπληκτικοί “String Demons”.

Συμμετέχουν ακόμη η Ελευθερία Φραγκιαδάκη, υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, ο Μανόλης Κογκάκης, υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Αγ. Νικολάου, η Ναυσικά Χατζοπούλου, υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ηρακλείου, η Ειρήνη Δάκα, υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χερσονήσου, και ο σπουδαίος Κρητικός σολίστ Γιώργης Κοντογιάννης-“Κρης”.

Ο γνωστός Κρητικός κατασκευαστής Αριστείδης Παπουτσάκης προσφέρει μια κιθάρα, δικής του χειροποίητης κατασκευής, αξίας 1.500 ευρώ, που θα δοθεί ως Α’ βραβείο στο Διαγωνισμό Κιθάρας στην κατηγορία των σολίστ.

Σχόλια