Ο επιστήμονας που αποκρυπτογραφεί το δίσκο της Φαίστου μιλά με την «Ανδριανή»

Life
Ο επιστήμονας που αποκρυπτογραφεί το δίσκο της Φαίστου μιλά με την «Ανδριανή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής καλεσμένοι της Ανδριανής Αγγελιδάκη η Ιωάννα Φουστανάκη, οικογενειακή σύμβουλος με μακρά εμπειρία, ο Μανόλης Καρυωτάκης, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και ο Γκάρεθ Όουενς, γλωσσολόγος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μελετά το Δίσκο της Φαιστού.

Η Ιωάννα Φουστανάκη, τα τελευταία δύο χρόνια, αφότου συνταξιοδοτήθηκε, παρέμεινε φουλ ενεργή και δημιουργική και έφτιαξε ένα διαδικτυακό blog, το dilpasou.gr, όπου αρθρογραφεί για θέματα σχέσεων, διαπαιδαγώγησης, καθημερινών προκλήσεων στην οικογένεια, στο ζευγάρι αλλά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κοινωνικής υφής.

Ο Μανόλης Καρυωτάκης είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Μοιράζει το χρόνο του και το πάθος τους ανάμεσα στα μαχητικά αεροσκάφη και την ποίηση. Βάζει τις λέξεις στη σειρά και με ρίμες δίνει απαντήσεις σε μεγάλα, πανανθρώπινα ερωτήματα.

Απαντήσεις αναζητά και άλλος ένας καλεσμένος της Ανδριανής για σήμερα. Ο αγαπητός κύριος Όουενς.

Ο Γκάρεθ Όουενς είναι γλωσσολόγος. Τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του μελετά το Δίσκο της Φαιστού και αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα βήματα πριν την ανάγνωση του Δίσκου στο σύνολό του.

Στην εκπομπή θα ακούσουμε από τον ίδιο τον Γκάρεθ ποιο εικάζει ότι είναι το θέμα του Δίσκου. Ποιος μπορεί να έγραψε το Δίσκο της Φαιστού; Άραγε γνώριζε ότι χιλιάδες χρόνια μετά οι άνθρωποι θα τον μελετούσαν σαν αρχαιολογικό εύρημα υψίστης σημασίας; Μήπως ήθελε να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στους ανθρώπους του μέλλοντος για τις αξίες και τα ήθη της Μινωικής Κρήτης;

Η εκπομπή σας καλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου θα διαπιστώσετε ότι οι αγωνίες και οι απορίες μας σήμερα δε διαφέρουν καθόλου με αυτές των προγόνων μας.

“Ανδριανή”, Σάββατο 24 Μαρτίου στις 22:00 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News