Το Ισραήλ τραγουδάει... Παντελίδη και Ρίτα Σακελλαρίου!

Life
Το Ισραήλ τραγουδάει... Παντελίδη και Ρίτα Σακελλαρίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση προς τιμήν της Ρίτας Σακελλαρίου, μία από τις πολλές που έχει "ντύσει" μουσικά η Γκέλια, περιελάμβανε σύμφωνα με την ίδια πολλές εκπλήξεις καθώς βρέθηκαν για τους σκοπούς του αφιερώματος στο κέντρο αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τραγούδησαν ως καλεσμένοι.

Το να ανοίγεις το ισραηλινό ραδιόφωνο και να ακούς ελληνικά τραγούδια είναι εντυπωσιακό. Όσο και το να μαθαίνεις ότι ο κόσμος διασκεδάζει στα μπαρ με τις πενιές του μπουζουκιού. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί όχι απλά δε χάνουν ευκαιρία να απολαύσουν Έλληνες καλλιτέχνες που περιοδεύουν στη χώρα, αλλά υπάρχουν και Ισραηλινοί τραγουδιστές οι οποίοι έχουν κατά κανόνα στο ρεπερτόριό τους μεγάλα σουξέ από γνωστούς Έλληνες συναδέλφους τους...

Όπως η Γκέλια, μια φίλη της Ρίτας Σακελλαρίου, η οποία τραγουδάει τα διάσημα σουξέ της και τα παρουσιάζει στα μαγαζιά που δουλεύει με τεράστια επιτυχία... Τέτοια που γίνεται “πατείς με πατώ σε”, με τις θέσεις να κλείνουν μέρες πριν... Όπως εν προκειμένω στην παράσταση που έδωσε στο προάστιο του Τελ Αβίβ, τη Χολόν, και η οποία ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη Ρίτα Σακελλαρίου, τη διάσημη τραγουδίστρια με κρητική καταγωγή, που ακόμα και σήμερα ξεσηκώνει με τη μαγική φωνή της όχι μόνο τους Έλληνες, όπως μας αποκαλύπτει η Γκέλια, αλλά και τους Ισραηλινούς.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” η γνωστή Ισραηλινή τραγουδίστρια, που είχε βρεθεί το καλοκαίρι ξανά στην Κρήτη μαζί με το γιο τής Ρίτας Σακελλαρίου, τον κ. Τάκη Θέμελη, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην αγάπη των Ισραηλινών για τη Ρίτα Σακελλαρίου και τα τραγούδια της, τα οποία έχουν μια ξεχωριστή θέση στη διασκέδασή τους, είτε σε μαγαζιά είτε στο ραδιόφωνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διαδικτυακό “promo” για τη συναυλία, όπως μας είπε η Γκέλια, που δηλώνει λάτρης της Κρήτης και των Κρητικών, το παρακολούθησαν 18.000 άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους και από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση προς τιμήν της Ρίτας Σακελλαρίου, μία από τις πολλές που έχει “ντύσει” μουσικά η Γκέλια, περιελάμβανε σύμφωνα με την ίδια πολλές εκπλήξεις, καθώς βρέθηκαν για τους σκοπούς του αφιερώματος στο κέντρο αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι τραγούδησαν ως καλεσμένοι. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλά από τα μεγάλα σουξέ της Ρίτας που γνωρίζουν και λατρεύουν οι Ισραηλινοί, ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι εδώ και μέρες είχαν κλείσει όλες οι διαθέσιμες θέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κέντρο όπου δόθηκε η παράσταση έχει μετονομαστεί σε “Παντελίδης” προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα καλλιτέχνη.

Όσο για το αν το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, η Γκέλια αρκείται να τονίσει ότι είναι ακόμα νωρίς για να ξέρει, εκφράζοντας την επιθυμία της κάτι τέτοιο να γίνει πράξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News