default-image

Ταξίδι στο παλιό ιταλικό σινεμά με ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ

Life
Ταξίδι στο παλιό ιταλικό σινεμά με ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα του Κ.Α.Μ.

Το 4ο Φεστιβάλ «Ένας μήνας με Ιταλικό κινηματογράφο» διοργανώνεται και φέτος στα Χανιά και κάνει έναν κινηματογραφικό γύρο της Ιταλίας. Ταυτόχρονα επισκέπτεται τέσσερις πόλεις της χερσονήσου σε διαφορετικές εποχές.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις τέσσερις Κυριακές του Μαρτίου με ώρα έναρξης τις 19:00 στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Ανατολικής Μεσογείου.

Η σειρά των προβολών θα ξεκινήσει την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 19:00 με μια επίσκεψη στη Σικελία του 1980. "Η εξαφάνιση" του Πατό βγαλμένη από το αστυνομικό βιβλίο του Αντρέα Καμιλέρι, γνωστός ως δημιουργός του επιθεωρητή Μονταλμπάνο.

Η δεύτερη ταινία, "Η γενιά των 1.000 ευρώ", γυρισμένη στο Μιλάνο, είναι μια κωμωδία για τη σημερινή οικονομική ανασφάλεια των τριαντάρηδων της εποχής και θα προβληθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 19:00 στην ίδια αίθουσα.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα του Κ.Α.Μ., με την κινηματογραφική επίσκεψη στη Νάπολη από την οποία ‘’Ο τελευταίος Πουλτσινέλλα’’ μεταναστεύει στο Παρίσι και κατά την διάρκεια της οποίας ακούγονται υπέροχα ναπολιτάνικα τραγούδια από τον Μάσσιμο Ρανιέρι, έναν από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές της Ιταλίας.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία "Οι φίλοι του μπαρ Μαργαρίτα" που θα μας ταξιδέψει στην Μπολώνια του 1954 σε σκηνοθεσία του Πούπι Αβάτι, την Κυριακή 25 Μαρτίου στην αίθουσα προβολών του Κ.Α.Μ. στις 19:00.

Πρόγραμμα προβολών:

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Ώρα έναρξης: 19.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4/3: Η εξαφάνιση του Πατό

11/3: Η γενιά 1.000 ευρώ

18/3: Ο τελευταίος Πουλτσινέλα

25/3: Οι φίλοι του μπαρ Μαργαρίτα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News