Γυναίκα

Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με… επιμόρφωση!

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα νέο επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για γυναίκες εγκαινιάζει ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στόχος του Προγράμματος είναι η επιμόρφωση, η ψυχαγωγία και η ενδυνάμωση των συμμετεχουσών, με μηνιαίες συναντήσεις, μέσω ομιλιών και δραστηριοτήτων και με ενεργό/διαδραστική συμμετοχή των μελών της ομάδας.

Τα θέματα που θα παρουσιάζονται, θα είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα της ομάδας αυτής και θα αντλούνται από μια ευρεία θεματολογία όπως ενδεικτικά αναφέρουμε τις τέχνες, τον πολιτισμό, την υγεία, το περιβάλλον, την ψυχολογία, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, την ιστορία κ.ά, αλλά και από την επικαιρότητα και θα παρουσιάζονται από έγκριτους ειδήμονες από τον κάθε χώρο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συναντήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 4 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα»: «Ως όμιλος γυναικών που δραστηριοποιούνται ενεργά στις κοινωνίες τους, με στόχο τη βελτίωση της θέσης των γυναικών και των κοριτσιών μέσω της εκπαίδευσης, της ενδυνάμωσης, της χειραφέτησης και της δημιουργίας ευκαιριών για ανάπτυξη, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου επέλεξε φέτος να απευθυνθεί κατά κύριο λόγο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες συχνά βιώνουν κάποιου είδους κοινωνικό/ηλικιακό αποκλεισμό, και οργανώνει ένα Πρόγραμμα για Γυναίκες «τρίτης ηλικίας» με τίτλο «Γυναίκες 65+, αεί …διδασκόμενες».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Πέμπτη κάθε μηνός, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 4 Απριλίου τ.έ, κατά τις ώρες 6-8μ.μ. , στον Κοινωνικό Χώρο εκδηλώσεων των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, που μας παραχωρήθηκε ευγενώς για τον σκοπό αυτό.

Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει πιλοτικά για τους επόμενους μήνες Απρίλιο-Μάϊο-Ιούνιο-Ιούλιο, προκειμένου να ανιχνευθούν και στη συνέχεια ικανοποιηθούν οι εστιασμένες ανάγκες των μελών της ομάδας που θα προκύψει.

Για την καλύτερη οργάνωση του Προγράμματος, καλούμε τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους απευθείας σε κάποιο μέλος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου ή τηλεφωνικά στη Συντονίστρια του Προγράμματος από πλευράς του Ομίλου μας, κ. Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη, τηλ. 6977547757.

Πριν από κάθε μηνιαία συνάντηση, θα ανακοινώνεται μέσω του Τύπου το θέμα του μηνός και το όνομα και βιογραφικό του εισηγητή αλλά και θα ενημερώνονται ατομικά τα μέλη της Ομάδος.

Επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ευχόμαστε από καρδιάς κάθε καλό για όλες τις Γυναίκες του Κόσμου και προσβλέπουμε στη βελτίωση της ζωής τους μέσα από την Εκπαίδευση!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια