Γυναίκα

Εν κυήσει: Η εγκυμοσύνη & ο τοκετός μέσα από τα μάτια ενός νέου μπαμπά

Στην «Ανδριανή» ένας μπαμπάς, μία μαία και μία ψυχολόγος μιλούν για την πατρότητα

Η μητρότητα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της γυναίκας, καθώς αλλάζουν πολλά από τα δεδομένα που είχε μέχρι τώρα.

Η ομάδα «Εν κυήσει» έρχεται να μας δείξει πως πλέον στην κοινωνία που ζούμε και μεγαλώνουμε ένα παιδί, μεγάλο ρόλο παίζει και ο πατέρας και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από το ρόλο που είχε στο παρελθόν.

Καλεσμένοι στην «Ανδριανή» ήταν το περασμένο Σάββατο η ψυχολόγος Μαρία Κυδωνάκη, η μαία Δέσποινα Θεοχάρη και ο Ισίδωρος Παπαδάκης που τους τελευταίους τέσσερις περίπου μήνες είναι μπαμπάς και απολαμβάνει στιγμές με την κόρη του. Όλοι μαζί μίλησαν για το πόσο σπουδαίο είναι ο πατέρας να είναι ενεργητικός και συμμετοχικός τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά, όταν το παιδί γεννηθεί.

Φυσικά, και ο τοκετός έχει μεγάλη σημασία.

Ο Ισίδωρος Παπαδάκης, λοιπόν, πήγε με τη σύζυγό του στην ομάδα «Εν κυήσει» και είπε χαρακτηριστικά στην Ανδριανή Αγγελιδάκη πως:

«Ήμουν μέσα στη γέννα και πήγαινα σε όλα τα μαθήματα. Ειδικά στο πρώτο παιδί ξεκινάμε όλοι άσχετοι, ξέρουμε ελάχιστα πράγματα...

Αυτά που μας λένε μανάδες κα πεθερές πολλές φορές είναι καλό να μην τα ακούμε κιόλας. Χρειάζεσαι ειδικούς που θα σε βοηθήσουν και θα σου δώσουν tips.

Μπαίνεις σε μια διαδικασία να μαθαίνεις καινούρια πράγματα τα οποία είναι στερεότυπα και πολλές φορές είναι και λάθος.».

Από την πλευρά της, η κ. Κυδωνάκη είπε ότι «Ζούμε στις κοινωνίες των δύο και ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ σημαντικός. Χρειάζεται η ενεργητική εμπλοκή του μπαμπά και συναισθηματικά και ψυχολογικά και πρακτικά.».

Από την πλευρά η μαία κ. Θεοχάρη είπε πως «ποτέ δε θα πιέσουμε έναν μπαμπά να είναι στα μαθήματα ή στον τοκετό. Έρχονται διστακτικοί στις συναντήσεις, αλλά μετά λένε ότι θέλουν να υποδεχτούν μαζί με τη μητέρα το παιδί, είναι πιο έτοιμοι για το μετά.».

Δες τη συζήτηση στην «Ανδριανή»:

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για την ομάδα. 

Σχόλια