Γυναίκα

Δεκάδες μανούλες γιόρτασαν το Δώρο του μητρικού θηλασμού!

Περίπου 160 γυναίκες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους

Το Θείο Δώρο του μητρικού θηλασμού γιόρτασαν δεκάδες μανούλες αγκαλιά με τα μωρά τους στο Ηράκλειο.

Ήταν μια εκδήλωση – γιορτή που διοργανώθηκε, στο αίθριο της Λότζια την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, από την εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Ο θηλασμός είναι μια παγκόσμια λύση που εξισώνει το πεδίο, δίνοντας στον καθένα ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή. Βελτιώνει την υγεία, την ευημερία και την επιβίωση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά ενώσαμε τα χέρια για να προστατέψουμε, να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε τον Θηλασμό ως Θεμέλιο Ζωής!

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και πετυχαίνουμε καλύτερα όταν εργαζόμαστε από κοινού. Η σύμπραξη εξασφάλισε την επιβίωση του είδους μας αλλά η συνεργασία για έναν κοινό στόχο είναι εκείνη που είναι απαραίτητη για την ευημερία μας. Χρειάζεται να αναλάβουμε όποια δράση μπορούμε, στο επίπεδο που ο καθένας μας δρα. Έτσι εθελόντριες μητέρες και Σύμβουλοι της La Leche League ήταν στη Λότζια για να ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, τα οφέλη του αλλά και να συντελέσουν στην εξοικείωση με μια εικόνα που είναι στη φύση μας αλλά έχουμε απομακρυνθεί από αυτή.

Την εικόνα της μητέρας που θηλάζει, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της όπου και αν βρίσκεται και του δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και σχέση εμπιστοσύνης. Περίπου 160 θηλάζουσες μητέρες πήραν μέρος στην εκδήλωσή μας ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 500. Θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, πατεράδες, παιδιά, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας.

Οι αποδείξεις για τα οφέλη του θηλασμού μάς είναι ήδη γνωστές. Γνωρίζουμε ότι ο θηλασμός βοηθά στην επιβίωση των βρεφών και τα βοηθά να ακμάσουν, έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των γυναικών, παρέχει οικονομικά οφέλη και συμβάλλει στην ευημερία όλων. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι από τις 160 θηλάζουσες μητέρες που κατεγράφησαν, γνωρίζουμε ότι το μικρότερης ηλικίας μωρό που ήρθε στη γιορτή ήταν 45 ημερών ενώ αρκετές ήταν οι μητέρες που θηλάζουν μεγαλύτερα μωρά ή νήπια (άνω των 12 μηνών) και που επιλέγουν ένα ομαλό φυσικό αποθηλασμό.

Επίσης, υπήρχαν μητέρες που θηλάζουν στην περίοδο εγκυμοσύνης ή δύο παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι νέες μητέρες γνωρίζουν τα οφέλη του θηλασμού, τα βιώνουν και επιλέγουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις για εκείνες και την οικογένειά τους.

Η πρόκληση για τους υπέρμαχους του θηλασμού είναι να καταφέρουν να μεταφέρουν τις παγκοσμίως αποδεκτές πολιτικές σε θετικές δράσεις μέσα στις κοινότητες. Μια τέτοια δράση ήταν και η Γιορτή Θηλασμού 2018 στο Ηράκλειο, η οποία θα περιληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).

«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν με τις παρουσία τους τη γιορτή μας, τους χορηγούς που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ή με την ευγενική τους χορηγία κάλυψαν τις ανάγκες υλοποίησης της εκδήλωσης, τους διασκεδαστές των μικρών μας επισκεπτών και όλους όσους επικοινώνησαν την εκδήλωση, υποστηρίζοντας την προσπάθεια για εξοικείωση του κοινού με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει για να προσφέρει τροφή και συναισθηματική ικανοποίηση ανταποκρινόμενη ανάγκες του παιδιού της!» αναφέρει εκ μέρους της συντονιστικής ομάδας της γιορτής η Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International και υπεύθυνη επικοινωνίας για την ΠΕΘ/WBW 2018 για Ελλάδα και Κύπρο για λογαριασμό της WABA.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ: https://www.facebook.com/events/540289353062210/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια