Γυναίκα

Τα κατάφεραν! Η Βανέσα & η Χριστίνα ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας

Δύο ακόμα κορυφές μένουν για τις δύο Ελληνίδες, ώστε να ολοκληρωθεί το project 7 Summits Challenge

Το ‘παν και το ‘καναν οι δύο Ελληνίδες που άφησαν για λίγο πίσω την οικογένειά τους και κατάφεραν να ανέβουν την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, το όρος Carstenzs Pyramid ή αλλιώς Punchak Jaya που έχει υψόμετρο 4.884 μέτρα και ταυτόχρονα αποτελεί την υψηλότερη νησιωτική κορυφή του κόσμου.

Ο λόγος για τη Βανέσα Αρχοντίδου και τη Χριστίνα Φλαμπούρη που στο πλαίσιο της δράσης A Woman Can Be που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) οργάνωσαν αποστολή στο όρος Carstenzs Pyramid στην Παπούα της Ινδονησίας.

Οι δύο γυναίκες που, για πρώτη φορά, πάτησαν πριν από λίγες μέρες στην υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας, στόχο έχουν να κατακτήσουν τις 7 πιο υψηλές κορυφές των ηπείρψν του κόσμου (7 Summits challenge).

Η Βανέσα και η Χριστίνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχόπτωσης, οι 2 Ελληνίδες κατάφεραν στις 29 Αυγούστου να κατακτήσουν την 5η κορυφή του στόχου τους, του 7 Summits challenge που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις παγκοσμίως.

Η αποστολή επέστρεψε από την Παπούα στις 4 Σεπτέμβριου.

Μετά την Ωκεανία, σειρά θα πάρουν οι αποστολές με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ (8.848μ) στην Ασία και της κορυφής Vinson Massif (4.892μ) στην Ανταρκτική, ώστε να ολοκληρωθεί το project των 7 Summits.

Από 1 Οκτωβρίου ξεκινά η οργάνωση της επόμενης αποστολής και η διαδικασία εξεύρεσης ομάδας υποστηρικτών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ιστορία της Βανέσας Αρχοντίδου και της Χριστίνας Φλαμπούρη είναι κάτι παραπάνω από ένας στόχος ζωής, είναι μια ιστορία που εμπνέει τις καρδιές όλων. Σε αυτή την προσπάθεια, μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος της ομάδας. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια