Γυναίκα

Στην Ινδία οι φτωχοί κάνουν... δωρεάν αυξητική στήθους

Η Ταμίλ Ναντού έχει έκταση όσο η Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου για τις επεμβάσεις αισθητικής;

Ένα κρατίδιο στην Ινδία προσφέρει δωρεάν αυξητική στήθους και άλλες επεμβάσεις αισθητικής στους φτωχούς πολίτες του.

Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού, C Vijaya Baskar σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί οι φτωχοί να μην μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αισθητικής; Αν δεν τις προσφέρουμε δωρεάν μπορεί οι πολίτες μας να εκτεθούν σε κινδύνους ή να αναγκαστούν να πάρουν τεράστια δάνεια για να διορθώσουν τις ατέλειές τους».

Σύμφωνα με τον Dr VRamadevi, επικεφαλής πλαστικός χειρουργός στο νοσοκομείο Stanley πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν καταφύγει στην κλινική και ζητούν αυξητική στήθους τους τελευταίους μήνες. 

Γυναίκες που πέρασαν καρκίνο του μαστού ή γυναίκες που έχουν τεράστιο στήθος κάνουν την επέμβαση καθαρά για λόγους υγείας, ενώ κάποιες άλλες απλά θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Το εν λόγω νοσοκομείο είναι πολύ γνωστό για το τμήμα αισθητικής χειρουργικής το οποίο λειτουργεί από το 1971 και ειδικεύεται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα τελευταία 40 χρόνια η κλινική έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 66.000 επεμβάσεις αισθητικής.

Η Ταμίλ Ναντού έχει έκταση όσο η Ελλάδα και πληθυσμό 66.400.000 κατοίκους

Η Ταμίλ Ναντού είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Πρόκειται για την πρώην Ομόσπονδη Πολιτεία Μανδράς που τον Αύγουστο του 1968 έλαβε το σημερινό όνομα που σημαίνει «Χώρα των Ταμίλ». Βρίσκεται στο νοτιότερο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Η συνολική της έκταση είναι 130.058 τ.χλμ., (όσο περίπου η Ελλάδα), και ενώ ο πληθυσμός της, το 1981, ήταν 48.297.456, σήμερα υπολογίζεται περίπου στους 66.400.000 κατοίκους. Πρωτεύουσά της είναι η πόλη Τσεννάι, πρώην Μαντράς.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια