Γυναίκα

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας τα αγαπημένα σας φαγητά

Μια και μόνο μπουκίτσα από την αγαπημένη σου μακαρονάδα δε φαντάζει πια όνειρο

Μπορεί η δίαιτα να σου δίνει το ελεύθερο να επιλέγεις εσύ ποια φαγητά θέλεις να καταναλώσεις - Τι σου προτείνει να αποφύγεις ο γνωστός διαιτολόγος.

«Τρώω λιγότερο, άρα αδυνατίζω», είναι η αμφιλεγόμενη λογική που στηρίχτηκε ο εμπνευστής της, βιολόγος - διαιτολόγος Dr. Alwin Lewis, με βασικό κανόνα να τρως πέντε μπουκιές από κάθε γεύμα, εκτός του πρωινού.

 

Μια και μόνο μπουκίτσα από την αγαπημένη σου μακαρονάδα φαντάζει όνειρο όταν εδώ και 2 βδομάδες τρως όλο σαλάτες. Και αν σου λέγαμε ότι υπάρχει μια δίαιτα που σου επιτρέπει να φας όχι μία αλλά πέντε μπουκιές;

 

Μιλάμε για μετρημένες μπουκιές δηλαδή! Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση, εάν έχει κάποιο, είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο μεγάλες θα είναι οι μπουκιές ή πόσο λιπαρό είναι το φαγητό. Όσον αφορά τα υγρά, ο Dr. Lewis προτείνει όσα δεν έχουν θερμίδες, δηλαδή νερό και αναψυκτικά zero.

 

Μπορεί η δίαιτα να σου δίνει το ελεύθερο να επιλέγεις εσύ ποια φαγητά θέλεις να καταναλώσεις, ωστόσο ο γνωστός διαιτολόγος προτείνει να αποφύγεις σε καθημερινή βάση τα πρόχειρα φαγητά και να προτιμάς εκείνα τα οποία περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών, προκειμένου να μην ρισκάρεις την καλή κατάσταση της υγείας σου.

 

Συστήνεται, επίσης, κατά τη διάρκεια της, να λαμβάνεις καθημερινά και μια πολυβιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου. Ύποπτο…

 

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη δίαιτα έχει λάβει πλήθος αρνητικών κριτικών, σύμφωνα με το olivemagazine.gr, καθώς πολλοί διατροφολόγοι τη θεωρούν άκρως επικίνδυνη, ενώ υποστηρίζουν πως ο μόνος λόγος που κάποιος μπορεί να χάσει βάρος ακολουθώντας την είναι ακριβώς γιατί δεν τρώει σχεδόν τίποτα.

Αν και η απλότητα της μοιάζει δελεαστική, εμείς θα σου συστήναμε να την αποφύγεις καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις μερικά κιλάκια σε μικρό χρονικό διάστημα, τα οποία σου εγγυόμαστε πως σε χρόνo dt θα πάρεις πάλι πίσω. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια και δημητριακά είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις μια για πάντα το περιττό βάρος.

 

Σχόλια