Γυναίκα

Νηστίσιμα σοκολατάκια με ταχίνι και σουσάμι

Ταχίνι, η λιπαρή πάστα του σουσαμιού, μία υπερτροφή, που μόνο ωφελεί, όταν την καταναλώνεις με συνέπεια και μέτρο, αφού όταν τρως ταχίνι είναι σαν να καταναλώνεις ζωική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας.

Η ιδιαίτερη αυτή υπερτροφή, που χάρη στους υδατάνθρακες που διαθέτει σε γεμίζει ενέργεια, είναι πλούσια σε αμινοξέα που αν την συνδυάσεις με όσπριο ή με ξηρούς καρπούς, ενισχύεις επιπλέον τη θρεπτική του δράση στον οργανισμό σου.

Βασικό συστατικό της παρακάτω συνταγής, που αναδημοσιεύουμε από το icookgreek.com, το ταχίνι.

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα

300 γρ. ταχίνι

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, ρούμι ή χυμό πορτοκαλιού/μανταρινιού

Σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει ώστε να μπορείτε να το πλάσετε.

Απλώνετε το σουσάμι σε ένα πιάτο. Παίρνετε λίγο λίγο από το μείγμα κουβερτούρας-ταχινιού, πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε και τα περνάτε από το σουσάμι γύρω γύρω. Τα τοποθετεί στο σκεύος σερβιρίσματος ή σε χάρτινες θήκες για τρούφες.

Σχόλια