Γυναίκα

10 μυστικά για να μυρίζει τέλεια το σπίτι σου!

Έχεις γυρίσει ποτέ σπίτι από μια μακρά ημέρα εργασίας, πέρασες την πόρτα σου, και παρατήρησες ότι το σπίτι σου μυρίζει λίγο άσχημα;

Έχεις γυρίσει ποτέ σπίτι από μια μακρά ημέρα εργασίας, πέρασες την πόρτα σου, και παρατήρησες ότι το σπίτι σου μυρίζει λίγο άσχημα;

Μεταξύ των οσμών από τα τρόφιμα στην κουζίνα, τις υγρές πετσέτες στο μπάνιο, τα σκουπίδια και άλλες καθημερινές δραστηριότητες, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο να μυρίζει το σπίτι σου περίεργα.

Συμβαίνει και στους καλύτερους από εμάς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές και εύκολες λύσεις! Τα DIY αποσμητικά χώρου, τα φυτά εσωτερικών χώρων και μερικές βασικές συμβουλές καθαρισμού είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να αποκτήσουμε ένα σπίτι που μυρίζει φρέσκα και ευχάριστα.

Τα αρωματικά κεριά προσθέτουν μεγάλη ευεξία στο χώρο σου και μπορούν να κάνουν όλη τη μυρωδιά στο σπίτι γλυκιά ή γιορτινή, ανάλογα με το άρωμα που θα επιλέξεις!

Τα κεριά δεν πρέπει ποτέ να αφεθούν χωρίς επίβλεψη, οπότε αν θέλεις κάτι που δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή, φτιάξε έναν διαχύτη για αιθέρια έλαια. Με βαζάκια, ξύλινα στικς και αιθέρια έλαια, μπορείς να κάνεις τη μυρωδιά στο σπίτι σου όμορφη για μήνες.

Πόσο συχνά καθαρίζεις σε βάθος το μπάνιο σου; Θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσεις να φτάσεις πίσω από όλες τις γωνίες και στα κρυφά σημεία που δεν δίνεις πάντα προσοχή, μία φορά την εβδομάδα. Χωρίς καλό καθαρισμό, το μπάνιο σου τελικά θα αρχίσει να μυρίζει μούχλα.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν δεν είναι δυνατό να αφήνεις ανοιχτό το παράθυρο για καθαρό αέρα, δοκίμασε να φτιάξεις ένα αποσμητικό χώρου. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για να ψεκάσεις και να φρεσκάρεις τα καλύμματα και τα υφάσματα.

Αν μαγειρεύεις συχνά, μπορεί να αρχίσει να δημιουργείται λιπαρή επιφάνεια, ακόμα και σε μέρη που δεν φαντάζεσαι. Τα καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή κάνουν θαύματα για να καθαρίσεις το λίπος στα μάτια, τον απορροφητήρα, το φούρνο μικροκυμάτων και πολλά άλλα, αφήνοντας την κουζίνα σου να μυρίζει φρέσκα.

Τα πουγκιά λεβάντας είναι μια έξυπνη επιλογή αν έχεις συγκεκριμένα δωμάτια ή μέρη στο σπίτι που χρειάζονται φρεσκάρισμα. Απλά κρέμασε ένα όπου θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα!

Ένα από τα καλύτερα αρωματικά χώρου… μαγειρεύεται στην κουζίνα σου! Συνδύασε τα αγαπημένα σου αρώματα, όπως εσπεριδοειδή, κανέλα, γαρίφαλο ή οτιδήποτε άλλο θέλεις και σιγόβρασέ τα στην κατσαρόλα σε λίγο νερό, για όση ώρα θέλεις.

Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι από τους καλύτερους φυσικούς καθαριστές αέρα στην αγορά! Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην παραγωγή περισσότερου οξυγόνου στο σπίτι σου, ενώ απαλλάσσουν τον αέρα από τις τοξικές χημικές ουσίες και το μονοξείδιο του άνθρακα, δίνοντας στο σπίτι σου πιο φρέσκο άρωμα.

Οι οικολογικές μπάλες στεγνωτηρίου που μπορείς να φτιάξεις από μάλλινο νήμα, ξύδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας, είναι μια άριστη λύση αντί για τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με παρόμοιο τρόπο. Ακόμη, μπορείς να τις βάλεις στρατηγικά σε σημεία του σπιτιού, όπως στο ντουλάπι με τα σεντόνια ή τα συρτάρια σου, για να μυρίζουν τέλεια!

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχόλια