Γυναίκα

Κοτόσουπα με λαχανικά και λεμόνι

Είναι μια παραλλαγή της γνωστής κοτόσουπας-αυγολέμονο σε μια πιο light εκδοχή, με λαχανικά και λεμόνι.

Κοτόσουπα σε μία πιο light εκδοχή, με λαχανικά και λεμόνι. Θα την λατρέψετε τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ελαφριά και νόστιμη.

Σε όλες τις σούπες, ακόμη και στις απλές χορτόσουπες ή πατατόσουπες, καλό είναι να σοτάρονται τα υλικά με ένα ή μισό ποτηράκι λευκό κρασί.

Υλικά:

1/2 κιλό κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 καρότα κομμένα

1,5 κλωνάρι σέλινο, κομμένο

1 κρεμμύδι κομμένο

Ρίγανη, θυμάρι

3 κουταλιές σούπας κριθαράκι χοντρό

Χυμό 1 λεμονιού και ξύσμα λεμονιού

1 χούφτα φρέσκο σπανάκι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ροδίστε το κομμένο κοτόπουλο, μέσα στο ελαιόλαδο

Βγάλτε το στην άκρη

Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέστε τη ρίγανη και το θυμάρι

Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ρίξτε το κρασί, ροδίστε να πάρουν όλα μαζί αρώματα

Προσθέστε ζεστό νερό και το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει ώσπου να είναι έτοιμο το κριθαράκι

5-6 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το σπανάκι

Πριν σερβίρετε ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια