Γυναίκα

Κι όμως αυτό το ρολόι είναι κουτί πρώτων βοηθειών!

Ένα ρολόι που όταν το ανοίγεις είναι κουτί πρώτων βοηθειών.

Ένα ρολόι που όταν το ανοίγεις είναι κουτί πρώτων βοηθειών.

Το σχεδιαστικό γραφείο SWNA στη Σεούλ έχει δημιουργήσει ένα kit έκτακτης ανάγκης γεμάτο με εργαλεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, τα οποία φυλάσσονται μέσα σε ένα επιτραπέζιο ρολόι.

Μετά από έξαρση των φυσικών καταστροφών στη χώρα η ομάδα σχεδιαστών του γραφείου σκέφτηκε ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν στα σπίτια τους τα απαραίτητα εργαλεία, όχι όμως σε κάτι που θα ήταν «ξένο» στον χώρο.

Το ρολόι ζωής, είναι μία κανονική συσκευή, αλλά και ένα κιτ έκτακτης ανάγκης.

«Η καταστροφή στο Sewol, οι σεισμοί στο Gyeongju και στο Pohang έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον - όμως οι περισσότεροι Κορεάτες δεν έχουν είδη πρώτης ανάγκης για καταστροφές» ανέφερε ο Sukwoo Lee στο Dezeen.

Το ρολόι, διαθέσιμο σε κόκκινο, μπλε και γκρι χρώμα, έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει στο πλάι. Περιέχει ένα φακό, μία κουβέρτα αλουμινίου, μια σφυρίχτρα, μια κάρτα με λεπτομέρειες του ιατρικού φακέλου και έναν οδηγό με συμβουλές σε περίπτωση καταστροφών.

Κάθε ένα από τα αντικείμενα επιλέχθηκε με βάση συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η ομάδα με μέλη συνεργείων διάσωσης, πυροσβέστες, ιατρούς και εμπειρογνώμονες.

«Όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσω την μπαταρία στο ρολόι μου στο σπίτι, παρατήρησα ότι υπήρχε πολύς επιπλέον χώρος», δήλωσε ο σχεδιαστή εξηγώντας πώς γεννήθηκε η ιδέα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια