Γυναίκα

Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο με το... ντεμακιγιάζ;

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι πολλές και οι χρήσεις του ακόμη περισσότερες, καθώς πολλές φορές το έχουμε δει να γίνεται βάση για πολλά καλλυντικά.

Ένα ακόμη «μυστικό» που δε γνωρίζαμε για το ελαιόλαδο είναι ότι μπορεί να αποτελέσει τον πιο φυσικό, τον πιο οικονομικό και τον πιο εύκολο τρόπο για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας.

Το μόνο που θα χρειαστούμε, λοιπόν, είναι μία ποσότητα ελαιόλαδου και μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ, ή βαμβάκι.

Η διαδικασία είναι απλή: Ρίχνουμε μια ποσότητα ελαιόλαδου στους δίσκους και αφαιρούμε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια σκουπίζουμε με ήπιες κινήσεις το λάδι και πλένουμε το πρόσωπό με νερό ή σαπούνι μέχρι να απομακρυνθεί τελείως το λάδι.

Αν πάλι έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή μας, μπορούμε να φτιάξουμε και μία «μαγική» συνταγή με ελαιόλαδο, μέλι και γιαούρτι.

Θα χρειαστούμε:

1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

1/4 του φλιτζανιού μέλι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Η προετοιμασία είναι απλή. Ανακατεύουμε σε ένα καθαρό μπολ όλα τα προϊόντα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό, χρησιμοποιώντας δίσκους ντεμακιγιάζ ή απλά τα δάκτυλά μας και αφαιρούμε το μακιγιάζ, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια σκουπίζουμε το πρόσωπο και πλενόμαστε ως συνήθως.

Πηγή: ladylike.gr

Σχόλια