Γυναίκα

Ηράκλειο: Στο προσκήνιο το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας

Το μείζον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας θα αναλύσει το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Νέας Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο δράσεων δικτύωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικότερα, ο 1ος  κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 5:30 το απόγευμα, στο 2ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Μαυσώλου 105, Ν. Αλικαρνασσός.

Και ο 2ος κύκλος συναντήσεων θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο - Κεράμου 91 Ν. Αλικαρνασσός.

Ο Δήμος Ηρακλείου, από το Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί τη δομή του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αποτελεί πρόγραμμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.     

Κύριος σκοπός της συγκεκριμένης Δομής είναι  η φιλοξενία γυναικών και των παιδιών τους, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή και πολλαπλές διακρίσεις.

Σχόλια