Γυναίκα

Πως θα χάσεις πόντους περπατώντας σαν… καβούρι (video)

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα… καβούρι με τη σιλουέτα; Το οστρακοειδές γίνεται πηγή έμπνευσης για τους γυμναστές ανά τον κόσμο και αποτελεί άσκηση που μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι.

Θα αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως οι κινήσεις των ζώων έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γυμναστική και αυτό, διότι τα ζώα χρησιμοποιούν ως μόνο εργαλείο το ίδιο τους το σώμα και «χτίζουν» την αντοχή, τη δύναμη, την ισορροπία, την ταχύτητα.

Έτσι λοιπόν, δεν έχεις παρά να περπατήσεις όπως ακριβώς το καβούρι (crab walk) και να κάνεις τους ώμους, αλλά και τους τρικέφαλους να «κάψουν», καθώς θα σηκώνουν όλο το σωματικό σου βάρος. Παράλληλα, όσο οι γοφοί σου ανασηκώνονται και μένουν ψηλά, τόσο πιο πολύ σφίγγουν οι γλουτοί και οι κοιλιακοί.

Την άσκηση αυτή μπορείς να την εκτελέσεις στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Τρόπος εκτέλεσης

Κάθισε στο έδαφος με τα πόδια σου μπροστά στο άνοιγμα των γοφών. Βάλε τις παλάμες σου πίσω από τον κορμό σου, στηρίξου σε αυτές για να σηκώσεις τους γλουτούς. Αφού σηκώσεις ολόκληρο τον κορμό σου, κουνήσου στη θέση «καβούρι» μπροστά και πίσω για ένα λεπτό. Όσο πιο γρήγορα πηγαίνεις, τόσο ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης.

Επανέλαβε την κίνηση για πέντε λεπτά και κάνε διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων ανάμεσα στα σετ για να χαλαρώσεις.

Σχόλια