Γυναίκα

Γιατί πρέπει να βάλεις ζάχαρη στο σαμπουάν;

Υπάρχει σημαντικός λόγος που η απολέπιση θεωρείται ένα από τα πιο βασικά βήματα της σωστής περιποίησης του σώματος.

Υπάρχει σημαντικός λόγος που η απολέπιση θεωρείται ένα από τα πιο βασικά βήματα της σωστής περιποίησης του σώματος.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος μας, κάνοντας το σκληρό και τραχύ. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το απολεπιστικό μας προϊόν λοιπόν, είτε αυτό είναι κάποιο scrub, είτε κάποιο ειδικό σαπούνι,ανακουφίζουμε το σώμα μας από την συσσώρευση νεκρών κυττάρων.

Δυστυχώς, όμως, η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν πλήττει μόνο το σώμα ή το πρόσωπο μας, αλλά και τα μαλλιά μας.Και εκεί τα πράγματα είναι λιγάκι πιο δύσκολα. Ωστόσο φαίνεται πως ακόμα και γι'αυτό υπάρχει λύση, αν και λιγάκι παράδοξη.

Η δερματολόγος Francesca Fuscoμας προτείνειμία ιδέα που αν και ακούγεται παράξενη, η ίδια υποστηρίζει ότι θα έχει άμεσα αποτελέσματα. Ποια είναι αυτή;Η προσθήκη μικρής ποσότητας ζάχαρης μέσα στο σαμπουάν μας.

Σύμφωνα με την Fusco,μία κουταλιά ζάχαρης και λίγο μασάζαρκούν για να κάνουμε απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής μας, να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο,η επιδερμίδα θα απορροφήσει τόσο τα απαραίτητα συστατικά του σαμπουάν, όσο και του conditioner ή κάποιας μάσκας.

Πηγή: womantoc.gr

Σχόλια