Γυναίκα

Από τη διατροφή της μαμάς στη διατροφή του μωρού

Ολοένα και περισσότερες είναι οι γυναίκες που στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δέχθηκαν και ως οικονομικότερη επιλογή τον μητρικό θηλασμό. Διαδικασία που όπως λένε οι γνωρίζοντες μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στα μωρά και μάλιστα όχι  μόνο μέχρι τον έκτο μήνα της ζωής τους που από πολλούς θεωρείται το αναγκαίο διάστημα για να θηλάσει μια μητέρα το μικρό της.

Σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα διατροφής της Ένωσης Διαιτολόγων και διατροφολόγων Κρήτης, παίζει και η επιλογή τροφών μετά την περίοδο του θηλασμού, με τα ντόπια προϊόντα και το ελαιόλαδο να αποτελούν τη βάση για ένα ουσιαστικά δυνατό πέρασμα στην μεσογειακή διατροφή που για ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών και επιστημόνων του χώρου της διαιτολογίας και διατροφολογίας, θεωρείται το ιδανικό μοντέλο διατροφής.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, εκείνο που επισημάνθηκε ήταν η σπουδαιότητα της σωστής διατροφής και στης μητέρας, που μπορεί με τις κατάλληλες τροφές να αντιμετωπίζει ουσιαστικότερα ακόμη και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις ή ακόμη και την επιλόχειο κατάθλιψη.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια