Γυναίκα

Τι κρύβεται στο Instagram της 25χρονης Λουίζ;

Ένας συνηθισμένος λογαριασμός στο Instagram από μια καθημερινή 25χρονη κοπέλα, που δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή της, βγάζοντας τόσο ωραίες φωτογραφίες που έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 ακόλουθους. Τι κρύβεται όμως πίσω από το λογαριασμό της;

Τίποτα σχετικά με τον λογαριασμό της στο Instagram δεν φαίνεται ασυνήθιστο. Η Λουίζ Ντελάζ, δείχνει να είναι μια νεαρή Γαλλίδα, που περνά ευχάριστα το χρόνο της: πίνοντας κοκτέιλ σε ένα γιοτ, τρώγοντας σε κομψά εστιατόρια ή απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια στην μπανιέρα της.

Αλλά στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ντελάζ ενημέρωσε τον λογαριασμό της στο Instagram με ένα τελευταίο βίντεο, δείχνοντας σε fast-forward όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις της και αποκαλύπτοντας μια ανατριχιαστική σύνδεση: Σε καθεμία από τις 149 φωτογραφίες που ανέβασε, πόζαρε μαζί με ένα αλκοολούχο ποτό.

Τι κρύβεται τελικά πίσω από το λογαριασμό της;

Η «Λουίζ Ντελάζ» είναι στην πραγματικότητα μια Γαλλίδα φοιτήτρια, που ποζάρει ως μέρος μιας εκστρατείας της Addict Aide, μιας γαλλικής οργάνωσης που βοηθά τους ανθρώπους να παραμένουν νηφάλιοι, και έγινε από ένα διαφημιστικό γραφείο στο Παρίσι, BETC. Το πραγματικό της όνομα παραμένει μυστικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διαφημιστικής, Stephane Xiberras.

Αυτό που ήλπιζε να πετύχει η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι πως είναι πολύ εύκολο να αγνοήσει κανείς τα σημάδια του εθισμού. «Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε να είναι η κόρη σας ή κάποια που γνωρίζετε» εξήγησε ο Xiberras. «Μπορεί και να αγνοήσετε κάτι σαν αυτό. Είναι τόσο δύσκολο για τους γονείς αν το παιδί σας είναι αλκοολικό, δεν είστε σε θέση να δείτε τις ενδείξεις και να κατανοήσετε τα πράγματα».

Όπως είπε, πολλοί λίγοι άνθρωποι παρατήρησαν πως ήταν ψεύτικος αυτός ο λογαριασμός στο Instagram, «Αλλά αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν το πρόσεξε. Πίστεψαν όλοι πως αυτό το κορίτσι είχε τα πάντα. Αυτό ήταν το θέμα».

Η Addict Aide εκτιμά πως οι εθισμοί κρύβονται πίσω από τον 1 στους 5 θανάτους ετησίως στη Γαλλία και στο 50% των εγκληματικών πράξεων, ιδίως μεταξύ των νέων.

Ο Xiberras δηλώνει ευχαριστημένος με την επίδραση της διαφημιστικής καμπάνιας. Έγινε δημοφιλές θέμα στο Twitter στη Γαλλία και το βίντεο κέρδισε 500.000 προβολές στο Instagram, το YouTube και το Facebook.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια