Γυναίκα

Γιατί οι άντρες προσέχουν το γυναικείο στήθος;

Υπάρχουν άντρες που παραδέχονται πως το πρώτο πράγμα που παρατηρούν σε μια γυναίκα είναι το στήθος της. Και οι υπόλοιποι θα το παρατηρήσουν σίγουρα στη συνέχεια.

Υπάρχουν άντρες που παραδέχονται πως το πρώτο πράγμα που παρατηρούν σε μια γυναίκα είναι το στήθος της. Και οι υπόλοιποι θα το παρατηρήσουν σίγουρα στη συνέχεια. Και οι γυναίκες όμως συχνά προσέχουν το στήθος των άλλων γυναικών και κάνουν συγκρίσεις. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη μας δίνει τις απαντήσεις.

Ερευνητές από τη Σχολή Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Michingan στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τις σχετικές μελέτες για να βρουν τι είναι στο γυναικείο στήθος που έλκει την προσοχή όλων.

Όπως διαπίστωσαν το γυναικείο στήθος είναι ένα σημείο του σώματος που προσελκύει την προσοχή ανδρών και γυναικών για πολύ συγκεκριμένους βιολογικούς λόγους.


Με άλλα λόγια, όπως ισχυρίζονται οι εξελικτικοί βιολόγοι, το στήθος μοιάζει με τους γλουτούς, οι οποίοι έχουν το χαρακτηριστικό καμπυλωτό σχήμα τους για να υποδηλώνουν ότι η γυναίκα είναι νέα και γόνιμη.

Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μπόμπι Σ. Λόου, τόνισε πως οι γλουτοί «αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των θηλυκών για την προσοχή και τη γονεϊκή δέσμευση των ισχυρών αρσενικών» ως «αντικειμενική επίδειξη αποθεμάτων λίπους».

Την αποθήκευση του λίπους στους γλουτούς, τα ισχία και τους μηρούς διεγείρουν τα οιστρογόνα, που είναι κύριες ορμόνες του γυναικείου φύλου, γι' αυτό και οι γυναικείοι γλουτοί είναι πολύ πιο καμπυλωτοί από τους ανδρικούς.

Επειδή λοιπόν το γυναικείο στήθος έχει σχήμα παρόμοιο με τους γλουτούς, προσελκύει το ενδιαφέρον των αντρών - και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πιθανώς αναπτύχθηκε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ζευγαρώνουν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, σύμφωνα με παλαιότερη θεωρία του Γερμανού σεξολόγου Άλφρεντ Κιντ.

Ένα άλλο συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι ειδικοί είναι πως το στήθος προσελκύει τους άντρες επειδή αναπτύχθηκε για να υποδηλώσει ότι η γυναίκα μπορεί να θρέψει τους απογόνους τους και έχει αναπαραγωγικό πλεονέκτημα.

Όπως έδειξε έρευνα του 2004 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, οι γυναίκες με μεγάλο στήθος έχουν στο μέσον του έμμηνου κύκλου υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης οιστραδιόλη, που μπορεί να αυξάνει τη γονιμότητα.

Μία τρίτη εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες για την εμμονή στο γυναικείο στήθος είναι το αίσθημα της εγγύτητας που συνοδεύει το θηλασμό και το οποίο δημιουργείται χάρη στην λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», την οξυτοκίνη.

Η ορμόνη αυτή παράγεται από τον εγκέφαλο και είναι αυτή που «δένει» συναισθηματικά όχι μόνο τη μητέρα με το μωρό της αλλά και τη γυναίκα με τον ερωτικό σύντροφό της.

Όπως είχε προσθέσει ο Δρ. Λάρι Γιανγκ, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Έμορυ στην Ατλάντα, εξελικτικοί λόγοι έχουν κάνει τους άνδρες να ασχολούνται με το γυναικείο στήθος στη διάρκεια του σεξ για να γίνονται πιο αρεστοί στις ερωτικές συντρόφους τους και να δένονται περισσότερο μαζί τους.

Πηγή: healthview.gr

Σχόλια