Γυναίκα

Τι να μη φας πριν το ταξίδι

Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγει κανείς πριν το ταξίδι

Αύγουστος, μήνας διακοπών ή έστω μικρών αποδράσεων. Ωστόσο κάθε εξόρμηση, με αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο ή καράβι μπορεί να καταστραφεί αν η διατροφή σου προκαλέσει στομαχικά και εντερικά προβλήματα!

Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως και μάλιστα δυσάρεστης, ρίξε μια ματιά στη λίστα που δημοσιεύει το myfit.gr, με τις τροφές που πρέπει να αποφύγεις πριν το ταξίδι και… bon voyage!!

1. Snacks με τυρί. Ακόμη και αν φαίνονται αθώα, τα περισσότερα διαλύονται δύσκολα στο στομάχι γι' αυτό καλό είναι να τα αποφεύγεις πριν το ταξίδι.

2. Τηγανητά φαγητά και burgers. Μπορεί το συγκεκριμένο είδος φαγητού να θεωρείται η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή για τους ταξιδιώτες, παρόλα αυτά χωνεύονται πολύ δύσκολα, προκαλούν στομαχικές διαταραχές και επιπλέον έχουν πολλές θερμίδες.

3. Αναψυκτικά. Προκαλούν συχνοουρία, γαστρικά προβλήματα και δυσάρεστη αναπνοή.

4. Τεχνητά γλυκαντικά και τσίχλες. Παρόλο που πιστεύεις ότι μπορεί σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα, έχουν πολλή ζάχαρη και επιτρέπουν την είσοδο αέρα στο στομάχι που προκαλεί στομαχικές διαταραχές.

5. Πικάντικα φαγητά. Τα καυτερά φαγητά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και στομαχικές διαταραχές.

6. Τα ζυμαρικά και τα noodles χωνεύονται δύσκολα και προκαλούν πρήξιμο και αέρια στο στομάχι. Καθόλου ασφαλής επιλογή πριν το ταξίδι.

7. Τέλος το αλκοόλ προκαλεί πρήξιμο, συχνοουρία και σε μερικές περιπτώσεις, ναυτία.

Σχόλια