Γυναίκα

Απολέπιση με μοσχοκάρυδο ενάντια στην ακμή και τις φλεγμονές

Δημιουργήστε μόνη σας ένα υπέροχο peeling προσώπου κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, το οποίο θα καθαρίσει σε βάθος το δέρμα σας, αν και τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να είναι προσεκτικά διότι το μοσχοκάρυδο είναι αρκετά ισχυρό.

Πιο συγκεκριμένα, το μοσχοκάρυδο διαθέτει ποικίλα οφέλη και όταν εφαρμοστεί τοπικά στο δέρμα, χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της ακμής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα φυσικά έλαια του μοσχοκάρυδου ενυδατώνουν το δέρμα.

Από την άλλη μεριά, το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο απολεπίζει το δέρμα, κάνοντας παράλληλα βαθύ καθαρισμό και διατηρώντας την υγρασία του. Σε συνδυασμό με το μοσχοκάρυδο χαρίζει στην επιδερμίδα ομαλή και υγιή όψη.

?      Θα χρειαστείτε:

- Ίσα μέρη από γάλα και μοσχοκάρυδο (για παράδειγμα μισό κουταλάκι του γλυκού από το καθένα)

?      Τρόπος παρασκευής:

Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια πάστα.

?      Τρόπος εφαρμογής:

Αφού πρώτα καθαρίσετε το πρόσωπο σας, απλώστε το μείγμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας έμφαση σε όλους τους προβληματικούς τομείς για περίπου 5-10 λεπτάκια. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στο τέλος ρίξτε ελάχιστο κρύο προκειμένου να σφραγίσουν οι πόροι.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Σχόλια