Γυναίκα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για το ψυχικό τραύμα

Επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα "Το ψυχικό τραύμα στην παιδική ηλικία και οι επιδράσεις του: Η ενημέρωση μπορεί να κάνει τη διαφορά", διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου στις 8 Ιουνίου, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Βασική εισηγήτρια θα είναι η κ. Resmiye Oral, καθηγήτρια Κλινικής Παιδιατρικής, υπεύθυνη του προγράμματος προστασίας του παιδιού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, στις ΗΠΑ. Τα κύρια σημεία που θα συζητηθούν θα είναι οι αρνητικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία και οι σημασία τους, σημεία και συμπτώματα παλαιού/συνεχιζόμενου τραύματος και η περίθαλψη που λαμβάνει υπόψη το τραύμα: τι είναι, σε τι χρησιμεύει και πώς εφαρμόζεται.

Εισαγωγή θα κάνει η κ. Σοφία Τριλίβα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με υποβοήθηση. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα 28310/42.120, 6937/346.124 και 6977/274.707, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια