Γυναίκα

Σπιτικό πίλινγκ και λάδι για την κυτταρίτιδα

Εύκολες και οικονομικές συνταγές για πίλινγκ και λάδι σύσφιξης, τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι με απλά υλικά τα οποία έχουμε στην κουζίνα μας, ή που μπορούμε να αποκτήσουμε πολύ εύκολα, μας προτείνει η εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" της "ΚΡΗΤΗ TV".  

Οι κυρίες Μαρία Κοτζασπύρου και Μαρία Λιουδάκη, αισθητικοί, βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής και μας δείχνουν τον τρόπο που παρασκευάζεται το πίλινγκ, καθώς τον τρόπο εφαρμογής του, μας δείχνουν επίσης πώς μπορούμε να φτιάχνουμε μόνες μας λάδι σύσφιξης.

Συνταγή για πίλινγκ

Υλικά:

- Αποξηραμένο χαμομήλι

- Ελαιόλαδο

- Μαύρο και Κόκκινο πιπέρι (προεραιτικά και 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πιπέρι)

- Κατσανή Ζάχαρη

- 1/2 κούπα λεμόνι

Δε έχει αυστηρές δοσολογίες τα περισσότερα είναι με το μάτι. Μπορούμε να φτιάξουμε όση ποσότητα θέλουμε και να το διατηρήσουμε σε βαζάκι σε ξερό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου ακόμη και για έξι μήνες.

Τα ανακατεύουμε απλά και εφαρμόζουμε στα σημεία που θέλουμε με κυκλικές και δυνατές κινήσεις για περίπου 3'. 

Εφαρμόζεται σε στεγνό δέρμα, πριν από το ντους μέχρι 2 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή για λάδι σύσφιξης

Υλικά:

- Ελαιόλαδο

- 1 Ξυλάκι Κανέλα

- Μαύρο και Κόκκινο Πιπέρι

- Λεβάντα 

- Δενδρολίβανο

Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος για είκοσι λεπτά σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά μαζί και μετά το περνάμε από ένα σουρωτήρι. 

Εφαρμόζουμε το λάδι σε χλιαρή πλεόν θερμοκρασία στα σημεία που επιθυμούμε με μαλάξεις και πάντα ανοδικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικό σφουγγάρι/γάντι ή ελοίφι.

Εφαρμόζεται σε στεγνό δέρμα, μετά από το μπάνιο καθημερινά. Ιδανικότερη ώρα πριν τον ύπνο ώστε να αποροφήσει το δέρμα όλα τα συστατικά.

Σχόλια