Γυναίκα

Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο

Ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό έχει ετοιμάσει το National Geographic για να τιμήσει τα 5.000 χρόνια του. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο κανάλι του σταθμού σε μία σειρά από επεισόδια τα οποία θα ταξιδέψουν το παγκόσμιο κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016 για να δει όλος ο πλανήτης ποια ήταν η πολιτιστική προσφορά της χώρας μας στην σημερινή κοινωνία και εν πολλοίς περιλαμβάνει στοιχεία και γεγονότα άγνωστα στο μέσο Έλληνα.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «The Greeks» και πραγματικά αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα καθώς γίνεται και σε μία περίοδο που θα μπορούσε να βοηθήσει και να προβάλει την χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το εισαγωγικό βίντεο που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι αρχαίοι Έλληνες άλλαξαν τον κόσμο, δημιούργησαν πραγματική δημοκρατία, μιλάει για τον γεωλογικό θησαυρό που έχουμε στα χιλιάδες νησιά μας, την φιλοσοφία που είχαν αναπτύξει και την προσέγγιση για τη ζωή και το θάνατο. Αλλά και τον ανθρωπισμό που υπήρχε και ήταν κάτι παραπάνω από δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια