Γυναίκα

7 ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος που βελτιώνουν την ερωτική σου ζωή!

Θέλεις να βελτιώσεις το σώμα και ταυτόχρονα να εκτινάξεις την ερωτική σου ζωή; Υπάρχει μια σειρά από ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν γι' αυτό.

Πως λειτουργεί: Βάλε αυτές τις ασκήσεις στην επόμενη προπόνησή σου και κάνε τις επαναλήψεις που σου προτείνουμε.
Χρόνος: περίπου 15 λεπτά | Θα χρειαστείς: Ένα στρώμα

Air Squat


Μείνε όρθια με τα πόδια στην ευθεία των μοιρών, τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς προς τα έξω και τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος.
Κάνε καθίσματα, χαμηλώνοντας τους γλουτούς όσο πιο κοντά στο πάτωμα γίνεται, είτε απλώνοντας τα χέρια μπροστά, είτε κρατώντας τα σταυρωμένα στο στήθος.


Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10

Standing Forward Bend
Μείνε όρθια με τα πόδια σου λίγο ανοιχτά (περίπου μισό μέτρο)
Λύγισε τους γοφούς, βάλε τα χέρια σου στο πάτωμα και σήκωσε τη λεκάνη σου. Μείνε στην ίδια στάση για λίγα δευτερόλεπτα πριν γυρίσεις αργά στην αρχική σου στάση και επαναλάβεις τη διαδικασία.
Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10

Downward Dog


Κάθισε στο πάτωμα και φέρε τα χέρια σου στην ίδια ευθεία, κάτω από τους ώμους σου και τα γόνατά σου στην ευθεία κάτω από τους γοφούς σου. Άπλωσε τα δάχτυλα των χεριών σου και λύγισε ελαφρώς τα δάχτυλα των ποδιών σου. Πάρε μια εισπνοή και τέντωσε τα γόνατά σου, σηκώνοντας τη λεκάνη σου. Πάρε βαθιές ανάσες όσο μένεις σε αυτήν τη στάση.


Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10

Pigeon Pose


Ξάπλωσε στο πάτωμα, άπλωσε τα χέρια μπροστά στην ευθεία, φέρε το δεξί σου πόδι λυγισμένο κάτω από το αριστερό. Το αριστερό πέλμα θα πρέπει να "κοιτάζει" προς τα επάνω, καθώς όλο το αριστερό πόδι είναι τεντωμένο. Αν ο δεξιός σου γοφός είναι ελαφρώς σηκωμένος, βάλε μία κουβέρτα για να στηρίζεται. Κράτα το κεφάλι σου χαμηλωμένο στο έδαφος και μείνε σε αυτήν τη στάση μέχρι να πάρεις 10 βαθιές αναπνοές. Επανάλαβε με το αριστερό μέρος του σώματός σου.


Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10

Clamshell


Ξάπλωσε στο πλάϊ με τους γοφούς και τα γόνατα λυγισμένα στις 45ο και τα πόδια σου κολλημένα.
Κρατώντας τα πόδια σου ενωμένα, σήκωσε το πάνω μέρος του γονάτου όσο πιο ψηλά μπορείς χωρίς να κουνήσεις τη λεκάνη σου. Κράτα το πόδι που είναι στο έδαφος σταθερό. Επίστρεψε στην αρχική σου στάση και επανάλαβε και με το αριστερό μέρος του σώματός σου.


Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πλευρά

Bridge


Ξάπλωσε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια να ακουμπάνε το πάτωμα.
Στηρίξου στις φτέρνες σου και σήκωσε το σώμα σου από τους ώμους μέχρι τα γόνατα, έτσι ώστε να σχηματίζεις μια ευθεία γραμμή. Μείνε λίγο σε αυτή τη στάση και επίστρεψε στην αρχική σου.


Sets: 3| Επαναλήψεις: 10

Lunges


Κρατώντας το πάνω μέρος του σώματός σου σε ευθεία, τους ώμους πίσω και χαλαρούς, το πηγούνι ψηλά και με τα χέρια στη μέση, κάνε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι, χαμηλώνοντας τους γοφούς σου, μέχρι και τα 2 σου γόνατα να λυγίσουν περίπου 90ο. Κράτα το μπροστινό σου γόνατο στην ευθεία με τον αντίστοιχο αστράγαλο και επιβεβαίωσε ότι το πίσω γόνατο δεν αγγίζει το πάτωμα.
Ρίχνοντας το βάρος σου στις φτέρνες, πίεσε για να σηκωθείς στην αρχική στάση. Επανάλαβε και με την άλλη πλευρά του σώματος.


Sets: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πλευρά

Πηγή:myfit.gr

Σχόλια