Γυναίκα

Εμπνέεται από τη φύση και δημιουργεί αρώματα χωρίς χημικά

Είναι μόλις 26 χρονών, αντλεί την έμπνευση του από τη φύση και δημιουργεί αρώματα χωρίς μάλιστα τη προσθήκη χημικών, τα οποία ήδη έχουν «αγκαλιάσει» οι γυναίκες. Ο λόγος για τον Κρητικό αρωματοποιό Θεόδωρο Καλοτίνη που εισήγαγε το πρώτο ελληνικό Brand χειροποίητων φυσικών αρωμάτων.

Ο Θεόδωρος γεννήθηκε στο Ηράκλειο, και στην Κρήτη… επιστρέφει καθώς παρά τις δυσκολίες που ταλανίζουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αγνοεί και προσπερνά προτάσεις για συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού και επιστρέφει στον τόπο του αποφασισμένος να παλέψει για το όνειρο του.

Στα 26 του χρόνια έχει δημιουργήσει την δική του επωνυμία φυσικών χειροποίητων αρωμάτων, γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την Ελλάδα αφού κάτι παρόμοιο δεν είχε υπάρξει μέχρι στιγμής.

Το άρωμα που δημιούργησε ο 26χρονος

Από παιδί…ήταν ταλέντο

Όλα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς αφού ο Θοδωρής έδειξε να ελκύεται από τα αρώματα που αναδύει η φύση. Με το πέρασμα του χρόνου ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τα συστατικά αρωμάτων που φορούσαν τα άτομα του οικογενειακού και κοινωνικού του περίγυρου.

Το ταλέντο του μικρού Θοδωρή ήταν πλέον έκδηλο. Ακόμη και πριν την ενηλικίωση του υπήρξε συλλέκτης αρωμάτων, ένα χόμπι που μεγάλωνε μαζί με τον ίδιο. Κλείνοντας τον κύκλο σπουδών του και αποφοιτώντας στον κλάδο της Διοίκησης ,αναγκάστηκε να δουλέψει σε κλάδους άλλους από αυτούς που ονειρευόταν. Δεν εγκατέλειψε όμως ποτέ το όνειρό του.

Ήδη είχε αρχίσει να δημιουργεί τα δικά του αρώματα  και έτσι εμπνεύστηκε το άρωμα LILY, το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην εως τώρα πορεία του, ανακαλύπτοντας τρόπο να δημιουργήσει άρωμα χωρίς προσθήκη χημικών, κατοχυρώνοντας με τον τρόπο αυτό την πατέντα ευρεσιτεχνίας του.

Έκανε το χόμπι του επάγγελμα

Αν και οι μεγαλύτεροι αρωματοποιοί του κόσμου ήταν αυτοδίδακτοι, εκείνος αποφασίζει να σπουδάσει, κάνοντας την αγάπη του επάγγελμα . Με πολύ κόπο κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο για να φύγει για σπουδές στην παγκόσμια πρωτεύουσα της αρωματοποιίας, την πόλη Grasse (Γαλλία).

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος: «Από την Ελλάδα έφυγα ως ένας άνθρωπος με αδυναμία στις όμορφες μυρωδιές και γύρισα αρωματοποιός» . Εκεί σπούδασε την Τεχνική Δημιουργίας Αρωμάτων στο Special School της Galimard, μία από τις πρώτες τρεις εταιρίες αρωμάτων στον κόσμο. Ακόμη και εκεί, ανάμεσα σε τόσο ταλαντούχους αρωματοποιούς ξεχώρισε αμέσως περνώντας χωρίς δυσκολία όλες τις δοκιμασίες που του έθεταν οι καθηγητές του. Εκεί παρουσίασε και το LILY το οποίο διακρίθηκε και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.Μαζί με την επιβράβευση ήρθαν και προτάσεις συνεργασίας από μεγάλους οίκους του εξωτερικού, τις οποίες επέλεξε να αγνοήσει προτιμώντας να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ γνώριζε καλά πως τα προβλήματα που θα συναντήσει μπροστά του ήταν μεγάλα.

Το πάθος του Θοδωρή όμως αποδεικνύεται μεγαλύτερο ,ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και την απογοήτευσή του.

Γρήγορα ήρθε η αναγνώριση και η συνεργασία με γνωστή εταιρία φυσικών καλλυντικών. Εκ τότε διαπρέπει και στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, αποδεικνύοντας ότι όταν το «πάθος» γίνεται… επάγγελμα, η επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη…

Σχόλια