Γυναίκα

Ομιλία για τις δυσκολίες των σύγχρονων γονιών

Ομιλία της μαθηματικού - παιδαγωγού κ. Μαρίας Μαρκάκη με κεντρικό θέμα «Το μαγικό ταξίδι του γονέα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 στο Aquila Atlantis Hotel.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τρία κοινωνικά μέλη μπορούν να κάνουν τη διαφορά: ο πατέρας, η μητέρα και ο δάσκαλος». Η άποψη του Abdul Kalam φανερώνει την απαραίτητη συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Παιδιά τα οποία διψάνε για ζωή, χαρά και εξέλιξη. Παιδιά τα οποία θέλουν την πρόοδο, την συμμετοχή στην δημιουργία και στην αγάπη.

Ο γονιός πάντα εκεί δίπλα, άλλοτε κοντά και άλλοτε λίγο πιο μακριά, αφουγκράζεται την πορεία του παιδιού. Παρακολουθεί τις δράσεις του και τις μη δράσεις. Το συναίσθημα. Την έκφραση. Τη σκέψη. Νοιάζεται για το τώρα και για το μετά. Παρεμβαίνει για διορθώσεις. Είναι υποστηρικτικός στο σχολείο. Έχει ανακαλύψει τρόπους και βοηθάει το παιδί τουστο σπίτιγια την καθημερινή του μελέτη. Γρήγορα και ευχάριστα η μελέτη στο σπίτι ολοκληρώνεται. Το παιδί τώρα είναι ελεύθερο για παιχνίδι και εξωσχολικές δράσεις.     

Και αν έρθουν φορές που το παιδί δεν ξέρει πως να συμπεριφερθεί στο σχολείο, πάλι ο γονιός είναι εκεί. Σε κάθε δυσκολία συμπεριφοράς είναι εκεί. Σε κάθε δυσκολία απέναντι στο φίλο, στο δάσκαλο, στο συμμαθητή, στο συγγενή.

Ανακαλύπτει δρόμους που οι δυσκολίες ξεπερνιούνται και η συμπεριφορά  βελτιώνεται σύντομα και μαγικά.

Ξέρει να είναι δίπλα στο παιδί, όταν εκείνο οραματίζεται το στόχο του.

-Πώς να πετύχει αυτό το στόχο;

-Του ταιριάζει ή μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο για το παιδί;

Αμέτρητα ερωτήματα. Όλα χρειάζεται να απαντηθούν. Και έτσι γίνεται. 

-Και αν το παιδί μου θέλει να αριστεύσει πώς εγώ θα το βοηθήσω;    

Να κάνει την υπέρβαση γιατί του αξίζει και το δικαιούται. Και όπως πάντα «ο επιμένων νικά».Σταθερά δίπλα τουέως τη νίκη. Παιδί και γονιός, μαζί, νικούν τα πάντα και κατακτούν όλες τις νίκες. Μπράβο στο γονιό!!! Μπράβο και στο παιδί!! Αυτή είναι η δύναμη της μητρότητας. Αυτή είναι η δύναμη της πατρότητας. Νίκη έως το τέλος.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε:

https://www.facebook.com/events/1637804329817384/

www.gnosikaisofia.com                                                                                                                                                 

Σχόλια