Γυναίκα

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίζουμε τις επιφάνειες κοπής

Όλοι τις έχουμε σπίτι μας, αλλά ελάχιστοι ξέρουμε πώς καθαρίζονται σωστά. Εάν δεν καθαριστούν σωστά, οι επιφάνειες κοπής (είτε είναι ξύλινες, είτε είναι πλαστικές) μπορεί να γίνουν πηγή βακτηρίων και μικροβίων, τα οποία θα μεταπηδήσουν και στα τρόφιμα, αν δεν προσέξουμε.

Ξύλινη επιφάνεια κοπής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epicurious, το πώς χρησιμοποιείτε την ξύλινη επιφάνεια κοπής υποδηλώνει και τον τρόπο που πρέπει να την καθαρίσετε. Εάν πάνω σε αυτή κόβετε λαχανικά, λίγο ζεστό νερό και σαπούνι και ένα πέρασμα με το σφουγγάρι αρκούν για να την καθαρίσετε.

Εάν πάνω σε αυτή την επιφάνεια κόβετε ωμό κρέας, η ιστοσελίδα foodnetwork συστήνει να χρησιμοποιείτε 3% οξυζενέ. Το ρίχνετε πάνω στην επιφάνεια, το απλώνετε με ένα σφουγγάρι και το αφήνετε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια την καθαρίζετε με ένα καθαρό σφουγγάρι.

Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κόβετε ωμό κρέας σε ξύλινη επιφάνεια επειδή τα βακτήρια μπορεί να "κρυφτούν" στις εγκοπές του ξύλου και να μην καθαριστούν. Επιπλέον, αποφύγετε να βάλετε την ξύλινη επιφάνεια κοπής στο πλυντήριο πιάτων, αφού θα τη χαλάσει.

Πλαστική επιφάνεια κοπής

Σύμφωνα με την Μάρθα Στιούαρτ, η οποία είναι η Βέφα Αλεξιάδου της Αμερικής, η πλαστική επιφάνεια κοπής, αντίθετα με την ξύλινη, μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων. Επιπλέον, οι πλαστικές επιφάνειες κοπής δεν είναι τόσο απορροφητικές όσο είναι οι ξύλινες οπότε είναι καλύτερες για να κόβετε το κρέας. Εάν επιλέξετε να την πλύνετε στο χέρι, βάλτε ζεστό νερό και λίγη χλωρίνη και στη συνέχεια πλύντε την με άφθονο νερό.

Όσο για τις οσμές, λίγο λεμόνι και αλάτι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να ξεφορτωθείτε οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά ή λεκέδες.

Σχόλια