Γυναίκα

Σβήσε τα σημάδια από το δέρμα σου με τρόπο φυσικό

Αν σε «βασανίζει» το σημάδι από τα σπυράκια που έχει μείνει στο πρόσωπό σου, για να σου θυμίζει την εφηβεία, ή η ουλή από τα ράμματα που είχες κάνει στο πόδι όταν έπεσες από το ποδήλατο -αλλά δεν θέλεις να μπεις στην επώδυνη και πολυέξοδη διαδικασία να τα αντιμετωπίσεις χειρουργικά- σου έχουμε τις φυσικές λύσεις για το πρόβλημά σου!

1. Ένα από τα καλύτερα «δερμο-λειαντικά» συστατικά είναι η μαγειρική σόδα, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κι έχει απολυμαντική δράση. Ανακάτεψε τη σόδα με νερό, σε αναλογία 5:1, ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα και εφάρμοσε στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Μόλις στεγνώσει, ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανάλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα

2. Καταπληκτική τροφή για το δέρμα είναι το μέλι, το οποίο αναγεννά τους ιστούς του δέρματος, εξαφανίζει τις ουλές και επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Ανακάτεψε 2 κ.γλ. μέλι με 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα και άπλωσε πάνω στην ουλή. Βρέξε μια μικρή πετσέτα με ζεστό νερό και τοποθέτησέ τη πάνω από το μείγμα. Όταν κρυώσει η πετσέτα, σκουπίζεις την περιοχή χωρίς να ξεπλύνεις.

3. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που εξισορροπούν την υφή και το χρώμα του δέρματος. Αφού καθαρίσεις καλά το δέρμα, βούτηξε ένα κομμάτι βαμβάκι σε φρέσκο χυμό λεμονιού και ακούμπησέ το στην περιοχή για 10'. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Επανάλαβε τις παραπάνω φυσικές θεραπείες συχνά και θα δεις άμεσα καταπληκτικά αποτελέσματα!

Σχόλια