Γυναίκα

Πώς θα αναστρέψεις τη χαμηλή αυτοπεποίθηση κάθε κοριτσιού!

Είτε πρόκειται για εσένα την ίδια, είτε για την κόρη σου, μάθε τι προκαλεί την πτώση της αυτοπεποίηθησης και πώς θα το αναστρέψεις.

Τα πιο σημαντικά μαθήματα αυτοπεποίθησης τα παίρνω από την τετράχρονη ετών κόρη μου που δεν φοβάται να φωνάξει αυτό που σκέφτεται,να αρνηθεί ό,τι δεν θέλει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν την αδικούν με τρομερό σθένος. Παρατηρώ και τις φίλες της.

Τα κορίτσια αυτής της ηλικίας, είναι πραγματικά πολύ δυναμικά. Δεν φοβούνται να φωνάξουν ότι τα κατάφεραν και ότι είναι καλές σε κάτι. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των κοριτσιών αυτής της ηλικίας. Θυμάμαι και τον εαυτό μου στα 4 και 5 χρόνια. Δεν είχα άγχος για την εικόνα μου, δεν έδινα σημασία πώς θα με δουν οι άλλοι, δεν με ένοιαζε αν θα τους απογοητεύσω, αρκεί να υπερασπιζόμουν και να κέρδιζα αυτό που είχα ανάγκη. Αυτή η ελευθερία, ωστόσο, χάθηκε μετά την πρώτη περίοδο και αφού μπήκα στην εφηβεία.

Η έρευνα της Always έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσωπικές μου παρατηρήσεις αφού αναφέρει πως περισσότερα από τα μισά κορίτσια (53%)ηλικίας 16 έως 24 αισθάνονται μια τεράστια πτώση στην αυτοπεποίθησή τους.

Το βλέπω και στο γραφείο μου. Ένα κορίτσι 4 ετών θα μπει στο γραφείο αρχίζοντας να περιεργάζεται ό,τι βλέπει γύρω του και τελικά θα μου ζητήσει ό,τι χρειάζεται (μαρκαδόρους και μπλοκ, παζλ, νερό κλπ). Ένα κορίτσι στην εφηβεία θα μπει μαζεμένο. Θα κάτσει διακριτικά στον καναπέ και θα χρειαστεί αρκετά λεπτά ώστε να αρχίσει να νιώθει κάπως άνετα. Όσο θα συζητάμε, θα εκφράσει τις αμφιβολίες της για το αν αυτά που λέει είναι αυτά που θέλω να ακούσω.Από το κορίτσι των 5 ετών έχω ακούσει και τη φράση «Βαρέθηκα να μιλάω γι' αυτό, να πούμε κάτι άλλο;» Από το έφηβο κορίτσι δεν έχω ακούσει ποτέ αντίστοιχη φράση, αφού μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να μην με απογοητεύσει.

Σχόλια