Γυναίκα

Πέντε αποτελεσματικά beauty tips με βασικό υλικό τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό στο ντουλάπι σας όχι μόνο για να κάνει τα φαγητά σας πιο νόστιμα, αλλά και γιατί μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο ομορφιάς.

Πλύσιμο χεριών: Αν τα χέρια σου έχουν λάδια από κάποια συνταγή που έφτιαξες μπορείς απλά να τα πλύνεις με λίγη μαγειρική σόδα. Τα λάδια θα εξαφανιστούν. Φυσικά αποσμητικό: Αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα με νερό μπορείς να δημιουργήσεις το πιο υγιεινό αποσμητικό. Πιο λευκά δόντια: Aνακάτεψε νερό με μαγειρική σόδα και τρίψε με το μείγμα τα δόντια σου. Αμέσως θα τα δεις να γίνονται πιο λευκά. 


Απολέπιση προσώπου: Ανακατατεύοντας 3 μέρη σόδα και 1 μέρος νερό μπορείς να φτιάξεις το πιο τέλειο απολεπιστικό. Άπλωσέ το στο πρόσωπο ή στο σώμα σου και κάνει μασάζ κυκλικά. Καθάρισμα πινέλων μακιγιάζ: Ένας πολύ απλός τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα σου είναι να τα βουτήξεις σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει μερικά κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. 


Μην την χρησιμοποιείς αντί για σαμπουάν: Μπορεί να έχει ακουστεί ότι η μαγειρική σόδα είναι ικανή να αντικαταστήσει ακόμα και το σαμπουάν αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το pH της είναι 9 ενώ το pH των μαλλιών σου είναι μεταξύ 4,5 και 5,5. Αυτό σημαίνει πως αν εξακολουθείς να πλένεις με αυτήν τα μαλλιά σου θα καταλήξεις με σπασμένα και ξηρά μαλλιά.Πηγή: faysbook.gr

Σχόλια