Γυναίκα

Θεραπείες για τέλεια χέρια

Τα χέρια αποτελούν σημαντικό σημείο της θηλυκότητάς μας για αυτό δεν πρέπει να παραμελούμε την περιποίησή τους. Πρέπει να είναι ενυδατωμένα και απαλά πάντα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας θεραπεία χρησιμοποιώντας τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά και θα ενθουσιαστείτε!

Κερί μέλισσας και shea butter για ξηρά χέρια

Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας, 8 κουταλιές της σούπας shea butter, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 8 σταγόνες έλαιο primrose. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα καθαρό βαζάκι και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Μετά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν κρέμα για τα ξηρά χέρια.

Scrub για απολέπιση

Ανακατέψτε το χυμό από ένα λεμόνι, 5 κουταλιές της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Με το μείγμα αυτό τρίψτε απαλά τα χέρια σας. Τα συστατικά του θα απομακρύνουν και θα λειάνουν τις σκληρές επιφάνειες ενώ παράλληλα θα τα ενυδατώσουν.

Αν τα χέρια σας ιδρώνουν

Αντιμετωπίστε το με πράσινο τσάι! Πολύ απλά, φτιάξτε πράσινο τσάι και μουλιάστε τα χέρια σας μέσα σε αυτό για 20 λεπτά, επαναλαμβάνοντας καθημερινά για 2 εβδομάδες.

Θεραπεία με παραφίνη

Λιώστε σε ένα μπολ κερί παραφίνης με τη μέθοδο μπεν-μαρί. Για να είναι πιο ευχάριστο, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο αιθέριο έλαιο όπως άνθος πορτοκαλιάς ή έλαιο λεβάντας. Πλύνετε καλά τα χέρια σας, στεγνώστε τα και βυθίστε τα μέσα στο χλιαρό υγρό κερί, καλύπτοντας τα πλήρως. Αφήστε τα μέσα για ένα λεπτό και μετά βγάλτε τα, αφήνοντας το κερί να σταθεροποιηθεί λίγο και μετά τοποθετήστε τα ξανά μέσα στο μπολ. Στη συνέχεια βγάλτε τα και καλύψτε το κάθε χέρι με μια σακούλα τροφίμων. Κρατήστε τα έτσι για 30 λεπτά και μετά απομακρύνετε το κερί ξεφλουδίζοντας το.

Ελαιόλαδο και ζάχαρη

Σε ένα μπολ αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και άλλη 1 ελαιόλαδο και αφήστε το για λίγο στην άκρη. Γεμίστε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους με ζεστό νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι της σούπας έλαιο καρύδας και βάλτε μέσα τα χέρια σας για 20 λεπτά. Μετά, σκουπίστε τα καλά, τρίψτε τα με το μείγμα που φτιάξατε στην αρχή και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, στεγνώστε καλά και εφαρμόστε την αγαπημένη σας κρέμα χεριών για να "κλειδώσετε" την ενυδάτωση.

Σχόλια