Γυναίκα

Μυστικά για το κονσίλερ

Ουδεμία γυναίκα έχει τέλειο δέρμα. Άσχετα από την ηλικία, υπάρχουν ανομοιομορφίες, σημάδια που κάνουν την επιδερμίδα ιδιαίτερη για καθεμία από εμάς. Ωστόσο, όποια ατέλεια κι αν έχουμε με τα σωστά προϊόντα και μερικά tips τώρα μπορούμε να την καλύψουμε.

-Καλύπτουμε με κονσίλερ πριν την εφαρμογή του φον ντε τεν

Για να καλύψουμε  ενδεχόμενες ατέλειες του προσώπου, όπως τα σπυράκια, η ερυθρότητα, οι μαύροι κύκλοι ξεκινάμε με το κονσίλερ.  Είναι ένα τρικ απόλυτης κάλυψης δεδομένου ότι η σύνθεση του κονσίλερ είναι πιο συμπυκνωμένη και με πιο έντονη κάλυψη.

-Καλύπτουμε τις φλέβες και την ερυθρότητα των βλεφάρων

Θέλουμε ένα πρωινό μακιγιάζ που να μοιάζει σαν να μην έχουμε βαφτεί; Για να κάνουμε τα βλέφαρα να φαίνονται φυσικά και χωρίς ατέλειες, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από κονσίλερ. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε κάθε ίχνος ερυθρότητας που μπορεί να έχουν τα άνω βλέφαρα. Δεν χρησιμοποιούμε αυτό το τρικ και ως βάση για τις σκιές γιατί το κονσίλερ δεν είναι αρκετά ξηρό ώστε να κρατήσει τις σκιές σταθερές.

-Χρησιμοποιούμε διορθωτές (correctors) χρώματος

Μερικές φορές ο αποχρωματισμός μπορεί να δώσει λάμψη μόνο με μία στρώση κονσίλερ χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσουμε κάτι πριν. Αν το δέρμα όμως κάτω από την χρωστική είναι  κόκκινο ή μπλε τότε το κονσίλερ από μόνο του δεν είναι αρκετό. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα κονσίλερ-corrector για να αντισταθμίσουμε τον αποχρωματισμό. Τα πράσινα και κίτρινα κονσίλερ καλύπτουν την ερυθρότητα, ενώ  οι σομόν τόνοι είναι ιδανικοί για τους μαύρους κύκλους.

-Χρησιμοποιούμε τα ειδικά primer &  σπρέι σταθερότητας

Αυτό το δυναμικό δίδυμο είναι το κλειδί για να καλύψουμε τα πάντα, από ακμή μέχρι τατουάζ. Το primer διασφαλίζει ότι το προϊόν διαρκεί όλη την ημέρα ενώ το σπρέι «σφραγίζει» το αποτέλεσμα και ενυδατώνει.

-Σβήνουμε τις εκδορές

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να καλύψουμε μια εκδορά στα πόδια όταν έχουμε προγραμματίσει για την βραδινή μας έξοδο να φορέσουμε φόρεμα; Η κάλυψη ενός κοψίματος που δημιουργήθηκε για παράδειγμα κατά το ξύρισμα των ποδιών μπορεί να καταλήξει απογοητευτική αν δεν το κάνουμε σωστά. Είναι εύκολο, αρκεί να είμαστε σίγουρες πριν απλώσουμε την ενυδατική, ότι η πληγή έχει κλείσει. Η ενυδατική δημιουργεί ένα φραγμό οπότε το προϊόν δεν θα ερεθίσει το κόψιμο. Στη συνέχεια καλύπτουμε κανονικά με το κονσίλερ.

-Χρησιμοποιούμε ένα μαλακό πινέλο για να καλύψουμε τις κοκκινίλες

Παρόλο που πρέπει  πάντα να φοράμε αντηλιακό, συμβαίνουν και ατυχήματα. Απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα με SPF ως βάση για να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο και στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα κονσίλερ χωρίς άρωμα (το άρωμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό) την περιοχή, το οποίο απλώνουμε με το πινέλο.

Σχόλια