Γυναίκα

Γιορτή Θηλασμού την 1η Νοεμβρίου και στο Ηράκλειο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης "Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας" (https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 11 π.μ-2:00 μ.μ., μια εκδήλωση-γιορτή για το μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση!

Δείτε το σποτ της εκδήλωσης:

Όπως αναφέρουν οι συντονίστριες της εκδήλωσης, «σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία. Στόχος μας είναι η πόλη μας να αποτελέσει μια πόλη υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλους εσάς που στηρίζετε το μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αγίου Τίτου».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους από τις 11 π.μ. έως και τις 2 μ.μ. «Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα συζητήσουμε με τη σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη, και θα γνωριστούμε από κοντά!», αναφέρουν οι συντονίστριες διοργάνωσης της Ομάδας καλώντας στην εκδήλωση.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα "Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!".

Δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ

Σχόλια