Γυναίκα

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο με 6 βήματα

Η λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας είναι τεράστια όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί στην οικογένεια.

Πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς, να ντυθείτε, να ξυπνήσετε τα παιδιά για τον παιδικό σταθμό, να τα ντύσετε, να ετοιμάσετε το πρωινό και να τα πάτε στον παιδικό σταθμό στην ώρα τους. Μέχρι το τέλος της ημέρας, απλά θέλετε να τα προλάβετε όλα είτε δουλεύετε είτε όχι. Γι' αυτό και το κλαψούρισμα λίγο πριν το ύπνο είναι ικανό να διαταράξει το νευρικό σας σύστημα. Παρακάτω διαβάστε έξι απλούς τρόπους για να κάνετε την ρουτίνα πριν τον ύπνο παιχνίδι για εσάς και το παιδί σας.

Κάντε μαζί τον προγραμματισμό

Τα παιδιά λατρεύουν το αίσθημα της υπευθυνότητας. Ζητήστε τους λοιπόν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα η ρουτίνα πριν τον ύπνο. Συζητήστε να σας πουν τι τους αρέσει και τι όχι. Προφανώς και δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το βούρτσισμα των δοντιών από την λίστα αλλά μπορούν να διαλέγουν μόνα τους τις πυτζάμες που θα φορέσουν.

Ξεκινήστε νωρίτερα

Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα για να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για το κρεβάτι αλλά ξεκινήστε 10 λεπτά νωρίτερα. Το καλύτερο είναι να «κόψετε» χρόνο από την τηλεόραση που βλέπουν ώστε να επιτρέψετε στον εγκέφαλο να ηρεμήσει.

Καθιερώστε το διαδραστικό παραμύθι

Αντί να είστε εσείς που θα διαβάζετε κάθε φορά ένα παραμύθι, επιτρέψτε σε έναν special guest να αναλάβει αυτόν τον ρόλο μια φορά την εβδομάδα. Μπορεί να είναι κάποιος αγαπημένος θείος/ θεία ή ο παππούς και η γιαγιά. Θα είναι μια συναρπαστική στιγμή της ημέρας για το παιδί σας καθώς θα του δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσει με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Προεπιλέξτε τα βιβλία για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κάντε το διασκεδαστικό

Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι τα δοντάκια των παιδιών σας είναι καθαρά είναι να τα βουρτσίζουν για τουλάχιστον δύο λεπτά. Πώς όμως θα πείσετε ένα παιδάκι να βουρτσίζει τα δοντάκια του για δύο ολόκληρα λεπτά; Μπορείτε να το κάνετε σαν παιχνίδι. Να του πείτε δηλαδή ότι το αγαπημένο του αρκουδάκι θέλει να δει πώς βουρτσίζει τα δόντια του ώστε κι εκείνο να ξέρει ή αν βοηθάτε κι εσείς στη διαδικασία να ρωτάτε πρώτα με ποια δοντάκια θέλει το παιδί να ξεκινήσετε (με τα πάνω ή τα κάτω;)

Μιλήστε για την ημέρα σας

Λίγο πριν βάλετε το παιδί για ύπνο, πάρτε το στην αγκαλιά σας και ζητήστε να σας περιγράψει την ημέρα του. Ποια ήταν η αγαπημένη στιγμή της ημέρας; Είναι μια μικρή δραστηριότητα που σας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσετε και να ηρεμήσει το μυαλό και των δύο.

Για το τέλος;

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε το αγαπημένο σας αρκουδάκι ή τις κουβέρτες για την επιτυχία του ύπνου. Χαμηλώστε τα φώτα, ανταλλάξτε τις καληνύχτες σας και επαναλάβετε αύριο!

Πηγή: baby. gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια