Γυναίκα

Πώς περπατάμε άνετα με ψηλά τακούνια

Περπατώντας σε ψηλά τακούνια δεν θα είναι ποτέ-ποτέ τόσο άνετα όσο όταν φοράμε αθλητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το περπάτημα μας με αυτά πιο ανεκτό. Βέβαια όλες οι φίλες μου που φοράνε μονίμως τακούνια λένε ότι είναι θέμα συνήθειας. Μάλλον εδώ φταίω και εγώ που συνήθως φοράω ίσια!

Στη πραγματικότητα υπάρχουν ένα σωρό μυστικά για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.

Βασική αρχή: αγοράστε το σωστό μέγεθος. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος το πόδι να στριμωχτεί στο παπούτσι. Μόλις έχετε το σωστό μέγεθος για εσάς και ένα αποδεκτό ύψος, είσαστε έτοιμοι.

Όμως δεν αρκεί αυτό. Διαβάστε μερικά κόλπα για να κάνετε τα τακούνια σας τους ιδανικούς συνοδούς για μία έξοδο!

-Επιλέξτε γόβες με στρογγυλή άκρη. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Kate Middleton φοράει αυτά τα παπούτσια στις δημόσιες εμφανίσεις της; Είναι πιο άνετα από ό, τι τα μυτερά, τα οποία τείνουν να ωθούν όλα τα δάχτυλα των ποδιών σας μαζί.

-Χρησιμοποιήστε αποσμητικό. Το αποσμητικό στα πόδια σας, απομακρύνει τις μυρωδιές και επίσης προλαμβάνει τις φουσκάλες. Περάστε το πάνω από τη φτέρνα σας και οπουδήποτε αλλού αγγίζει το παπούτσι σας πριν φορέσετε τα τακούνια.

-Παγώστε μια τσάντα με νερό μέσα στο παπούτσι σας. Είναι περίεργο, αλλά λειτουργεί. Απλά γεμίστε μια πλαστική σακούλα με νερό, και βάλτε τη μέσα στο παπούτσι σας, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Καθώς το νερό παγώνει, «επεκτείνεται» το οποίο με τη σειρά του θα τεντώσει και το παπούτσι σας.

-Βρείτε ένα τσαγκάρη και κάντε τον φίλο σας. Θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να καταφέρει ένας καλός τσαγκάρης στην επισκευή του παπουτσιού σας.

-Μην τα φοράτε κάθε μέρα. Δεν τρώτε γλυκά κάθε μέρα, έτσι το ίδιο ισχύει και τα για τακούνια. Δίνοντας στα πόδια σας ένα ρεπό σημαίνει ότι θα είναι ακόμη πιο άνετα για τα τακούνια σας την επόμενη φορά.

-Φορέστε χοντρές κάλτσες. Μπείτε στον πειρασμό να φορέσετε τα καινούργια σας τακούνια με χοντρές κάλτσες ακόμα και όταν είναι να τα δοκιμάσετε στο κατάστημα, πριν τα αγοράσετε. Έπειτα όταν τα πάρετε στο σπίτι, φορέστε τα με ένα ακόμα πιο χοντρό ζευγάρι για να ανοίξουν ακόμα πιο πολύ.

-Επιλέξτε ένα πιο φαρδύ τακούνι. Το τακούνι-στιλέτο μπορεί να φαίνεται κομψό, αλλά προσφέρει πολύ λίγα στο θέμα στήριξης. Το λεπτό τακούνι σημαίνει ότι το πόδι και το κύριο βάρος σας σε κάθε βήμα πέφτει σε μία πολύ μικρή επιφάνεια. Ενώ σε μια ευρύτερη επιφάνεια τακουνιού, βοηθά να δινέμεται πιο ομοιόμορφα το βάρος.

-Χρησιμοποιήστε πάτους. Αγαπάμε πολύ τους πάτους που δίνουν την αίσθηση του μαξιλαριού κάτω από το πόδι μας.

-Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης πωλούν τα παπούτσια στο πλάτος Μ, αλλά ίσως χρειαστεί ευρύτερη ή στενότερη φόρμα για μια πιο άνετη εφαρμογή. Την επόμενη φορά που θα είστε σε ένα κατάστημα υποδημάτων, καλό θα είναι τα πόδια σας να τα μετρήσει ένας επαγγελματίας.

-Απαλύνετε τις αιχμηρές άκρες. Αντί να υποφέρετε, προστατέψτε τα πόδια σας από την πίεση, το σκάψιμο από τα λουριά και βάζοντας άκρες με αυτοκόλλητες ταινίες σαν κι αυτές της φωτογραφίας.

Πηγή: k-mag

Σχόλια