Γυναίκα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Αυτό είναι το κόλπο για να χάσεις κιλά

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας φάγαμε λίγο παραπάνω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν ψάχνετε και εσείς το μυστικό που θα σας βοηθήσει να… «ξεφουσκώσετε», τότε μάθετε ότι, σύμφωνα με τη νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, η λύση βρίσκεται στο νερό πριν το γεύμα!

Συγκεκριμένα, έδειξε πως οι παχύσαρκοι ενήλικες που έπιναν μισό λίτρο νερό βρύσης πριν από κάθε γεύμα, έχασαν κατά μέσο όρο 4,3 κιλά σε 12 εβδομάδες όπως αναφέρει το star.gr . Μάλιστα, οι ερευνητές δήλωσαν πως το απλό αυτό τέχνασμα θα μπορούσε να είναι ευεργετικό και θα έπρεπε να συνιστά συμβουλή των επαγγελματιών του τομέα υγείας και των εκστρατειών.

Η έρευνα:

Στην έρευνα συμμετείχαν παχύσαρκοι ενήλικες στους οποίους δόθηκαν οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή και τρόποι βελτίωσης της σωματικής τους δραστηριότητας. Στους μισούς από αυτούς δόθηκε η εντολή να πίνουν μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα νερό. Έτσι, πριν από τα τρία γεύματα ημερησίων κατανάλωναν 500 ml νερό βρύσης.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 12 εβδομάδες να αναφέρουν πως κατά μέσο όρο έχασαν 4,3 κιλά. Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν έπιναν νερό ή έπιναν μία φορά έχασαν κατά μέσο όρο 800 γρ.

«Απλά πίνοντας ένα ποτήρι νερό, τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα κύρια γεύματα σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με σωματική δραστηριότητα και υγιεινή διατροφή, θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους», αναφέρει η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Obesity.

Σχόλια