Γυναίκα

Γιατί η γνώση δεν πρέπει να σταματά το καλοκαίρι

Σύμφωνα με έρευνες, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τα παιδιά χάνουν περίπου το 20% της γνώσης που απέκτησαν το χειμώνα. Γι' αυτό το λόγο, καλό θα είναι να βοηθήσετε το μικρό σας και να διατηρήσει στο μυαλουδάκι του όσα έμαθε, αλλά και να μάθει καινούργια πράγματα.

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο των διακοπών, του παιχνιδιού και της ξενοιασιάς, γι' αυτό και κάθε προσπάθεια να διδάξετε τα παιδιά σας δε θα πρέπει να έχει τη μορφή καταναγκαστικής εργασίας, αλλά να γίνεται χαλαρά και ευχαρίστα. Ας δούμε μερικές ιδέες:

Συνεχίστε να διαβάζετε βιβλία: Συνεχίστε να διαβάζετε τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα στο παιδί σας και εμπλουτίστε τη βιβλιοθήκη του με καλοκαιρινές ιστορίες και παραμύθια.

Επισκεφτείτε ενδιαφέροντα μέρη: Προγραμματίστε επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, μουσεία ή αξιοθέατα στον τόπο των διακοπών σας και προσφέρετε στο παιδί σας καινούριες εμπειρίες.

Εκμεταλλευτείτε τις καθημερινές δραστηριότητες: Η μαγειρική αποτελεί μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε στο παιδί σας για τις ποσότητες, ενώ παίρνοντάς το μαζί σας στα ψώνια, μπορείτε να του διδάξετε την αξία των χρημάτων κλπ.

Η παραλία ως πηγή γνώσης: Ακόμα και το μπάνιο στη θάλασσα, μπορεί να έχει διδακτικό χαρακτήρα, ανακαλύπτοντας, για παράδειγμα, κοχύλια, μαζεύοντας και μετρώντας βότσαλα, αναγνωρίζοντας χρώματα και σχήματα ή μιλώντας στα παιδιά για τα ψάρια και τα άλλα ζώα του βυθού.

Πηγή: mother.gr

Σχόλια