Γυναίκα

Το κόκκινο κρασί αδυνατίζει, λένε οι επιστήμονες

Ανεξάρτητα από το πόσο ήρεμη ή άγρια ήταν η μέρα σας στη δουλειά, όλοι γνωρίζουν ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ, είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Τώρα όμως η επιστήμη μας δίνει ένα ακόμη λόγο για τον οποίο τα «μεθυσμένα» πρωινά, ωφελούν την υγεία μας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Harvard, το κόκκινο κρασί μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνει το λίπος στο ήπαρ!

Στη μελέτη η οποία κράτησε για 13 χρόνια και στην οποία συμμετείχε μια ομάδα 20.000 γυναικών που έπιναν δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, διαπιστώθηκε ότι είχαν λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας. Άλλες μελέτες έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει λίπος.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος αυτών των γυναικών να γίνουν παχύσαρκες μειώθηκε κατά περίπου 70%, ειδικά αν λάβετε υπόψη τις πολυάριθμες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί και υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο.

Σε μια πιο πρόσφατη μελέτη από το Κολέγιο Αγροτικών Μελετών στο Oregon, διαπιστώθηκε επίσης ότι το ελλαγικό οξύ (το οποίο βοηθάει το σώμα να κάψει λίπος) είναι υπεύθυνo για τη συρρίκνωση της περιφέρειας στη μέση.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ελλαγικό οξύ επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και επιβραδύνει το σχηματισμό των νέων. Επίσης, ενισχύει το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στο ήπαρ [...] καίει περισσότερο λίπος στο ήπαρ και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος σε υπέρβαρα άτομα.

Αλλά προτού αδειάσετε το μπουκάλι με το κρασί, να θυμάστε ότι «παν μέτρον άριστον!»

Πηγή: baby.gr

Σχόλια