Γυναίκα

Πες αντίο στην ψαλίδα

Στον αγώνα για υπέροχα, υγιή μαλλιά έχεις ένα και μόνο σημαντικό εχθρό, την ψαλίδα. Στο παρελθόν οι γυναίκες για να την ξεφορτωθούν έκαιγαν τις άκρες τους έτσι ώστε να θεραπεύσουν τα μαλλιά τους αν και το μόνο που πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο ήταν να καταστρέφουν την τρίχα τους. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να ξεχάσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες. Για να το πετύχεις δεν έχεις παρά να μάθεις τα πάντα για την ψαλίδα και πώς θα την εξαφανίσεις!

Πώς δημιουργείται η ψαλίδα:

Ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε συνδυασμό με τον τύπο τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας. Όταν η τρίχα σου ταλαιπωρείται σε τέτοιο σημείο που "σπάει", τότε εμφανίζεται η ψαλίδα. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως η επιφάνεια που την προστατεύει από τις φθορές "σπάει".

Φυσικά, οι τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ κάνουν πιο αδύναμη την τρίχα σου, η οποία γίνεται έτσι πιο ευάλωτη στον μόνιμο εχθρό σου: την ψαλίδα.

Τα βασικά:

Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου και καλό είναι να τα χρησιμοποιείς σε κάθε σου λούσιμο. Βέβαια, μπορεί ορισμένα προϊόντα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να "γιατρεύουν" προσωρινά την ψαλίδα, μόλις όμως λουστείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανακάνει την εμφάνιση της.

Ακόμη το πιστολάκι μαλλιών και γενικά οι συσκευές φορμαρίσματος ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία της ψαλίδας, λόγω του θερμού αέρα. Αντί να πιάσεις το πιστολάκι των μαλλιών μόλις βγεις από το μπάνιο, σκούπισέ τα καλά με την πετσέτα σου και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Πώς θα την αναγνωρίσεις:

Θα δεις τις άκρες των μαλλιών σου να «σπάνε» . Αν δεις πως η ψαλίδα ξεκινάει από πιο «ψηλά» πρέπει σίγουρα να κάνεις κάτι για να την αντιμετωπίσεις.

Προστάτεψε την τρίχα σου:

Πριν το μπάνιο στην θάλασσα ή την βουτιά στην πισίνα άπλωσε ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα ή απλά λούσε τα μαλλιά σου πριν το κολύμπι έτσι ώστε να απορροφήσει λιγότερα χημικά. Επίσης μετά το κολύμπι στην πισίνα φρόντισε να λούσεις καλά τα μαλλιά σου αν θέλεις να φροντίσεις σωστά την τρίχα σου.

Πώς θα την εξαφανίσεις:

Α. Πες ναι στη σιλικόνη:

Ένα σέρουμ με διπλή δράση (που περιέχει σιλικόνη) ή απλά οι σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν έστω και προσωρινά τα μαλλιά σου, περιορίζοντας την ψαλίδας στις άκρες. Μετά το λούσιμο άπλωσε σταγόνες σιλικόνης ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες σου.

Β. Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα:

Το ελαιόλαδο εκτός από νοστιμιά στο φαγητό σου, μπορεί να θεραπεύσει όπως και οι σταγόνες σιλικόνης έστω και προσωρινά τις κατεστραμμένες σου άκρες. Δε χρειάζεται να απλώσεις μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στα μαλλιά σου και στο τέλος να δείχνεις σχεδόν άλουστη, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες σου και στη συνέχεια να στεγνώσεις τις άκρες σου.

Γ. Το κούρεμα και τα μάτια σου:

Παρά το ότι όλα τα προηγούμενα βήματα είναι πολύ αποτελεσματικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κούρεμα είναι αυτό που θα σου χαρίσει πιο άμεση απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ψαλίδα. Ξεφορτώσου τις καταστραμμένες άκρες και βρες τη χαμένη σου λάμψη με το να είσαι πιστή στο ραντεβού σου με τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες έτσι ώστε να μην ξαναδείς την ψαλίδα ούτε ζωγραφιστή!

Δ. Ξέχνα το πιστολάκι:

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις ότι θα αλλάξει κατά πολύ η ποιότητα και η όψη των μαλλιών σου. Το πιστολάκι, το ψαλίδι ή το ισιωτικό μαλλιών ακριβώς επειδή "ψήνουν" την τρίχα σου, δημιουργούν έντονα κατεστραμμένες άκρες.

Ε. Στην υγειά σου:

Όπως έχουμε ξαναπεί η υγεία σου επηρεάζει και τα μαλλιά σου. Αν ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηροδερμία ενώ οι κατεστραμμένες άκρες θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνιση τους!

Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή (αν δηλαδή δεν καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά κ.λ.π.), τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να γεμίζουν ψαλίδα!

Μην ξεχνάς τη βούρτσα:

Και η βούρτσα που χρησιμοποιείς αλλά και η συχνότητα που χτενίζεις τα μαλλιά σου παίζει τεράστιο ρόλο στην συνολική τους εικόνα και υγεία. Οι εύθραυστες άκρες μπορεί πολλές φορές να οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο χτενίζεσαι. Μην το παρακάνεις με το βούρτσισμα των μαλλιών σου όμως γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Προσοχή στο ξέμπλεγμα:

Το να μην μπερδεύονται τα μαλλιά σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν δεις πως τα μαλλιά σου είναι μπερδεμένα πρέπει πολύ προσεκτικά να τα ξεμπερδέψεις.

Μην ξεχνάς τον ήλιο:

Θέλεις να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τις ακτίνες του ήλιου; Δεν έχεις παρά να αναμείξεις λίγο αντηλιακό με το μαλακτικό σου και να αφήσεις το μίγμα στα μαλλιά όταν είσαι στην παραλία.

Τρικ:

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ανάλαφρες μπούκλες, πες ναι στα ρόλεϊ και ξέχασε το ψαλίδι για τις μπούκλες που θα σου δημιουργήσει έξτρα ψαλίδα.

Πηγή: womenonly.gr

Σχόλια