Γυναίκα

Βρείτε τη χωρίστρα που σας ταιριάζει

Αλήθεια, πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν κάνετε τη χωρίστρα σας σωστα; Κι όταν λέω σωστά, στον beauty κόσμο, εννοώ αν η χωρίστρα που κάνετε στα μαλλιά σας εδώ και κάμποσο καιρό σας κολακεύει και είναι η ιδανική για εσάς. Γιατί εκτός από το κούρεμα και η χωρίστρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο hairlook μας!

Χωρίστρα στη μέση, στο πλάι, καθόλου χωρίστρα, ή τι κάνουμε στις περίπτωση που έχουμε αφέλειες; Τα ερωτήματα πολλά αλλά όχι και τόσο δύσκολα. Την απάντηση για την «ιδανική» χωρίστρα θα μας τη δώσουν τα ίδια τα μαλλιά μας! Εκτός από το σχήμα του προσώπου και τα φυσικά χαρακτηριστικά μας, σημαντικό ρόλο παίζει και η υφή- τύπος των μαλλιών μας.

Αν έχετε λεπτά, ίσια μαλλιά

 O hairstylist Nathaniel Hawkins προτείνει σε όσες από εσάς έχετε ίσια, λεπτά μαλλιά να κάνετε μια βαθιά, διαγώνια χωρίστρα, που θα ξεκινά από μπροστά και θα καταλήγει στο πίσω τμήμα του κεφαλιού σας. «Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια ομοιόμορφη κατανομή στα μαλλιά.»

Αν έχετε πυκνά, ίσια μαλλιά

Σίγουρα είστε από τις τυχερές που η φύση τις προίκισε με πυκνά και ίσια μαλλιά! Ο Nathaniel Hawkins προτείνει να ξεφύγετε από την καθιερωμένη βαθιά χωρίστρα στη μέση- μιας και πολλές φορές μπορεί να κάνει πιο έντονη τυχόν ασυμμετρία στο πρόσωπό σας- και να προτιμήσετε να κάνετε μια χωρίστρα 1-2 εκατοστά δεξιά ή αριστερά από το κέντρο.

Αν έχετε φυσικές μπούκλες

Εδώ τα πράγμάτα για όσες έχετε ακανόνιστες μπούκλες είναι το ίδιο ακανόνιστα. «Αφήστε τις μπούκλες σας να πέσουν σε όποιο μέρος θέλουν» συνιστά ο hairstylist Tommy Buckett. Ρίξτε, λοιπόν, τα μαλλιά σας όλα πίσω και αφήστε τα να χωριστούν φυσικά. Εξάλλου μη ξεχνάτε οτι τα messy χτενίσματα είναι trend!

Αν έχετε έντονες φύτρες

Μπορεί να έχετε αλλάξει άπειρα χτενίσματα αλλά οι μικρές φύτρες γύρω από το πρόσωπό σας δε λένε να φύγουν! Λοιπόν, για να τις καλύψετε και να πετύχετε την ιδανική χωρίστρα μια είναι η λύση: Κάντε το, όπως η Taylor Swift! Κάντε μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι και είτε έχετε αφέλειες, είτε όχι στερεώστε τα μαλλιά σας από τη μια πλευρά, όπως η Taylor!

Αν έχετε βαθιές αφέλειες

Οι αφέλειες πλαισιώνουν τέλεια το πρόσωπό σας, οπότε καλό είναι να τις αφήνετε μπροστά χωρίς να τις χωρίζετε. Πίσω από τις αφέλειες - στο σημείο που ξεκινούν- μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια χωρίστρα στο κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να κάνετε εύκολα όποιο χτένισμα θέλετε στα υπόλοιπα μαλλιά σας- ίσια, με waves, μπούκλες, κότσο- δείχνοντας πάντα chic.

Πηγή: queen.gr

Σχόλια