Γυναίκα

Η ομορφότερη πιλότος στον κόσμο είναι Αφγανή

Η 23χρονη Νιλουφάρ Ραχμάνι από το Αφγανιστάν είναι η πρώτη πιλότος των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001 μέχρι σήμερα.

Διαθέτει σώμα μοντέλου, ανατολίτικη ομορφιά και πολύ ταλέντο, καθώς πρόσφατα η νεαρή Αφγανή βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον με το βραβείο International Women of Courage Award 2015 του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.|

Η Νιλουφάρ Ραχμάνι ονειρευόταν να γίνει πιλότος από πολύ μικρή και να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς της πατρίδας, ωστόσο για τη δράση της στις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις, η οικογένεια της έχει δεχθεί πολλές φορές απειλές από τους Ταλιμπάν.

Η Νουλαφάρ που πετά φορώντας πάντα τη μαντίλα στο κεφάλι της, δεν φοβάται καθώς όπως δηλώνει η λέξη «φόβος» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της, ενώ αποκαλύπτει ότι μια μόνο φορά παραβίασε τους κανόνες που έχουν τεθεί από την πολεμική αεροπορία. Μετέφερε τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο απαγορεύεται, «δεν είχα άλλη επιλογή. Με επέπληξαν οι ανώτεροί μου και από τότε δεν το ξανάκανα», δηλώνει στη γερμανική Bild.

Όσο για το μέλλον η καλλονή κυβερνήτης δηλώνει ταγμένη στο επάγγελμά της!

Πηγή: newsbomb.gr

Σχόλια