Γυναίκα

Τα 4 πιο συχνά λάθη περιποίησης για να αποφύγεις

Η περιποίηση του δέρματος μας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πολλές φορές όμως υπάρχουν κάποια λάθη περιποίησης που μπορεί να κάνεις και τα οποία κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιδερμίδα σου. Παρακάτω θα βρεις τα πιο συχνά λάθη για να τα αποφύγεις!

Απολέπιση

Βρίσκεις περιττό αλλά κυρίως βαρετό το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο σου; Μέγα σφάλμα! Εξάλλου η απολέπιση είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μια με δυο φορές την εβδομάδα αν θέλεις το δέρμα σου να είναι καθαρό.

Τιπ: οργάνωσε σωστά την ρουτίνα της ομορφιάς σου και όρισε μια ημέρα την εβδομάδα που θα κάνεις απολέπιση. Το Σάββατο ή η Κυριακή είναι ιδανικές για να αφιερώσεις λίγο περισσ;oτερο χρόνο στην ομορφιά σου,θα δεις πως θα σε ανταμείψει.

Μετά την απολέπιση φρόντισε να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

Ποιο αντηλιακό;

Σκέψου απλά πως ο ήλιος είναι σαν το ΔΝΤ, δεν τον βλέπεις αλλά ξέρεις πολύ καλά πως υπάρχει! Η έκθεση σου στον ήλιο σε καθημερινή βάση απαιτεί απο εσένα ένα και μόνο πράγμα: να απλώνεις συστηματικά το αντηλιακό σου. Αυτό είναι εξάλλου ένα από τα σημαντικότερα αντιγηραντικά μυστικά ομορφιάς. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις ένα αντηλιακό για όλο τον χρόνο με δείκτη προστασίας SPF 30 για καθέ μέρα.

Ξεχνάς τον καθαρισμό προσώπου:

Αν και σου παίρνει μόνο 2 λεπτά για να το κάνεις πριν πέσεις για ύπνο ώστε το δέρμα σου να είναι καθαρό, το αμελείς.

Βάλε και τον καθαρισμό στην ρουτίνα περιποίησης τους δέρματος σου τουλάχιστον το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και θα δεις πως το δέρμα σου θα είναι πάντα λαμπερό το επόμενο πρωί!

Θυμήσου: ένα ακόμη σημαντικό λάθος που μπορεί να κάνεις σχετίζεται με το προϊόν που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό του προσώπου σου. Πρόσεξε να μην χρησιμοποιείς προϊόντα καθαρισμού για το δέρμα σου που έχουν πολύ "σκληρά" συστατικά. Για παράδειγμα τα σαπούνια μπορεί να καθαρίζουν το δέρμα σου αλλά κάποια που είναι πιο "δυνατά" δεν αποκλείεται να το αφήσουν ερεθισμένο μετά τον καθαρισμό. Διάλεξε πιο ήπια και ενυδατικά προϊόντα καθαρισμού πιου κάνουν τη δουλειά χωρίς να ξηραίνουν την επιδερμίδα σου.

Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις το δέρμα σου να είναι πάντα λαμπερό. Αυτό συμβαίνει γιατί αν πέσεις για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς τότε "μπλοκάρεις" τους πόρους σου και το δέρμα σου δεν "αναπνέει".

Σκέψου απλά πόσο συστατικά έχουν τα προϊόντα μακιιγάζ που χρησιμοποιείς που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της νύχτας που είναι τόσο σημαντική για την ανάπλαση των κυθττάρων του δέρματος σου.

Εξάλλου το να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς είναι το πρώτο και βασικό βήμα για τον καθαρισμό του δέρματος σου που είναι το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να βλέπεις το δέρμα σου λαμπερό.

Πηγή: womenonly.gr

Σχόλια