Γυναίκα

3+ 1 μύθοι γύρω από τη σοκολάτα καταρρίπτονται εδώ και τώρα!

Μικροί και μεγάλοι σοκολατένιοι πειρασμοί εμφανίζονται συνεχώς μπροστά σας. Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει προσπαθείτε να αντισταθείτε όλο και περισσότερο, ενώ φίλοι και γνωστοί σας παρουσιάζουν δεκάδες επιχειρήματα για να σας πείσουν πως δεν κάνει καλό στην... υγεία σας. Οι μύθοι όμως για τη σοκολάτα είναι πολλοί και για αυτό σήμερα καταρρίπτουμε μερικούς από αυτούς!

Δείτε μερικά μικρά ψέματα που κυκλοφορούν γύρω από αυτήν και αφεθείτε σε μερικά λαχταριστά κομματάκια δίχως τύψεις:

Μύθος: Η σοκολάτα... παχαίνει

Αλήθεια: Όλα τα φαγητά μπορούν να σας παχύνουν, αν δεν τα καταναλώνετε με μέτρο. Η σοκολάτα, λοιπόν, δεν είναι τόσο μεγάλος εχθρός των κιλών σας. Μάλιστα ένα μικρό κομματάκι της, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, μπορεί να σας σώσει από ένα μαραθώνιο φαγητού. Ναι ναι και όμως, μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας (ή και λιγούρας) που έχετε ενώ ταυτόχρονα σας... γλυκαίνει.

Μύθος: Η σοκολάτα προκαλεί... ακμή

Αλήθεια: Οι περισσότεροι από εσάς κατά την εφηβική σας ηλικία θα το έχετε ακούσει εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες φορές από τη μαμά σας. Εσείς να θέλετε να αφεθείτε στο γλυκό αυτό πειρασμό και εκείνη να τρέχει από πίσω σας, να τον αρπάξει. Ένας ακόμη μύθος καταρρίπτεται και ήρθε η ώρα να πάρετε το αίμα σας πίσω. Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες την απενοχοποιούν και η σοκολάτα είναι ακόμη πιο... αθώα! Γενικότερα, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο θέμα της ακμής, αλλά οι αιτίες της είναι κάπου αλλού κρυμμένες.

Μύθος: Η σοκολάτα δεν έχει θρεπτικές αξίες

Αλήθεια: «Μόνο θερμίδες έχει», συνηθίζετε να ακούτε από μερικούς κάθε φορά που αποκαλύπτετε τη λιγούρα σας για λίγα κομματάκια σοκολάτας. Και όμως, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Καταπληκτικό; Και για όσους την κατηγορούν τόσο άδικα, μπορείτε επίσης να τους επισημάνετε πως περιέχει ακόμα καο πολυφαινόλες, οι οποίες έχει αναφερθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο. Τέλος, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας την ημέρα, βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μμμμ, έχετε ξετυλίξει ήδη το περιτύλιγμά της;

Μύθος: Η σοκολάτα χαλάει τα δόντια

Αλήθεια: Η τερηδόνα στα δόντια σας μάθετε, πως δεν εμφανίζεται μόνο έπειτα από την κατανάλωση αυτού του γλυκού πειρασμού. Η αιτία της βρίσκεται σε πάρα πολλές τροφές και ο κίνδυνος είναι εξίσου ίδιος. Μη στερείστε, λοιπόν, την επιθυμία σας για ένα κομματάκι σοκολάτας μόνο και μόνο για αυτό. Φροντίζετε να πλένετε πολύ καλά τα δόντια σας και να ακολουθείτε όλους τους κανόνες της στοματικής υγιεινής και μη φοβάστε τίποτα.

Πηγή: queen.gr

Σχόλια